Primul roman suspectat de infectare cu Ebola

Primul roman suspectat de infectare cu Ebola

Primul roman suspectat de infectare cu Ebola

 

 

Primul roman suspectat de infectare cu Ebola
Primul roman suspectat de infectare cu Ebola

 

Un barbat de 51 de ani suspectat ca este infectat cu virusul Ebola va fi transferat, duminica, de la Spitalul Judetean din Ploiesti, la Institutul National “Matei Bals” din Bucuresti.

 

 

Ancheta epidemiologica in cazul suspectului de Ebola; oamenii cu care a fost in contact, verificati

Autoritatile au declansat o ancheta epidemiologica in cazul barbatului suspectat de infectare cu virusul Ebola, urmand sa fie verificate, din punct de vedere medical, toate persoanele cu care acesta a intrat in contact dupa revenirea in tara. Conform procedurilor in astfel de cazuri, pacientul a fost izolat si transferat in conditii speciale de siguranta de la Spitalul Judetean Ploiesti la Institutul “Matei Bals” din Capitala. La “Matei Bals” i se vor recolta probe biologice pentru analizele care vor arata, in minimum 72 de ore, daca este infectat sau nu cu virusul Ebola.

Pe de alta parte, reprezentantii autoritatilor sanitare ii vor solicita barbatului sa faca o lista a persoanelor cu care a intrat in contact de la revenirea in tara.

In cadrul anchetei epidemilogice, “contactii” pacientului vor fi verificati daca prezinte simptome ale unei boli infectioase. In cazul in care vreunul dintre “contacti” are simptome, acesta va fi adus, si el, la “Matei Bals”.

Barbatul suspect de Ebola a fost in vacanta la Vama Veche. A inceput sa se simta rau de trei zile

Barbatul suspect de Ebola le-a spus, duminica, medicilor din Ploiesti ca, dupa intoarcerea din Nigeria, a fost in vacanta la Vama Veche si ca a inceput sa se simta rau in urma cu trei zile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unor surse medicale, barbatul de 51 ani suspect de Ebola s-a prezentat, duminica dimineata, la Spitalul de Boli Infectioase din Ploiesti, unde, in prima faza, nu a spus ca a fost in Nigeria, ci doar ca a fost in vacanta la Vama Veche si ca in urma cu trei zile a inceput sa se simta rau si sa aiba scaune cu sange. De la Spitalul de Boli Infectioase a fost indrumat catre Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, unde le-a spus medicilor ca a fost plecat cateva luni in Nigeria, au precizat sursele citate.

Contactat telefonic, managerul Spitalului de Boli Infectioase, Catalin Visean, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca barbatul a intrat in camera de primiri urgente a spitalului si nu a luat contact cu niciun alt pacient. Acesta a spus ca desi boala nu a fost confirmata, in conditiile in care cazul pacientului este unul ”deosebit”, spitalul a intrat in carantina. ”Cel putin in cursul zilei de astazi (duminica – n.r.) nu va fi permis accesul vizitatorilor in spital. Noi am dezinfectat imediat spatiul in care pacientul a fost primit si acesta nu a intrat in contact cu alti bolnavi, insa este o masura de precautie” a spus managerul Spitalului de Boli Infectioase din Ploiesti.

Ministerul Sanatatii:

Avand in vedere informatiile mass-media privind cazul pacientului de la Spitalul Judetean de Urgenta Ploiesti, Ministerul Sanatatii face urmatoarele precizari:

In aceasta dimineata, la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Ploiesti s-a prezentat o persoana adulta in varsta de 51 de ani cu simptome de febra, greata, varsaturi si diaree hemoragica. Avand in vedere ca, in urma efectuarii anamnezei s-a constatat ca persoana s-a intors recent din Nigeria, s-a declansat procedura de izolare si transfer in conditii speciale de siguranta la Institutul de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals.
In acest moment, pacientul este suspect de infectie virala fara a putea specifica diagnosticul etiologic”.

Barbatul a venit din Nigeria la 25 iulie si a fost internat la Ploiesti cu diaree si scaune hemoragice. “Nu are febra. I se vor face investigatii complete la Matei Bals’ “, au mai spus sursele citate.

Medicii iau in calcul si ca barbatul sa fie suspect de malarie, in conditiile in care, pana in prezent, nu a facut febra.

Rezultatul analizelor privind posibilul caz de Ebola, în minimum 72 de ore

Rezultatul analizelor privind posibila infectare cu virusul Ebola a barbatului din Ploiesti va fi cunoscut in minimum 72 de ore si maximum o saptamana, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse medicale. Probele pentru analizele de laborator vor fi recoltate imediat dupa ce barbatul va fi adus la Institutul “Matei Bals” din Bucuresti. De la “Matei Bals”, probele vor fi duse la Laboratorul de referinta din Germania, singurul care se ocupa de astfel de cazuri.

Din acest motiv rezultatul va fi aflat dupa minimum 72 de ore. Laboratorul din Germania este acreditat pentru Ebola, la fel cum cel din Marea Britanie a facut analizele la epidemia de gripa“, au mai spus sursele citate.

Institutul “Matei Bals” ar putea trata orice posibil caz de Ebola

Reprezentantul Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS) in Romania, dr.Victor Olsavszky, a declarat vineri, pentru MEDIAFAX, ca Institutul National de Boli Infectioase “Matei Bals” a fost desemnat ca unitatea ce ar putea trata orice posibil caz de Ebola care ar ajunge in Romania. Tot vineri, Ministerul Sanatatii informa ca probabilitatea aparitiei infectiei de febra hemoragica de tip Ebola pe teritoriul Romaniei este scazuta, iar statul roman are capacitatea medicala de a actiona in cazul aparitiei unor cazuri de infectare cu febra hemoragica de acest tip.

 

Epidemia de Ebola trebuie considerata o “urgenta de sanatate publica la nivel mondial“, a subliniat OMS. Aceasta epidemie, care a provocat moartea a aproximativ 1.000 de persoane de la inceputul anului, este “cea mai importanta si cea mai grava” din ultimele patru decenii, a subliniat intr-o conferinta de presa directoarea generala a OMS, doctorul Maragaret Chang.

Calatorii care se intorc dintr-o zona afectata de infectia cu virusul Ebola si care dezvolta simptome cum ar fi febra, cefalee, diaree sau stare generala alterata dupa trei saptamani de la calatorie trebuie sa se adreseze medicului si sa precizeze ca au fost in zona respectiva.

Virusul Ebola se transmite prin contact direct cu sangele, lichidele biologice sau tesuturile persoanei infectate. Febra hemoragica pe care o provoaca se manifesta prin hemoragie, voma si diaree. Rata mortalitatii bolii este cuprinsa intre 25 si 90% in cazul oamenilor si nu exista un vaccin omologat impotriva ei.

 

sursa

PrimPrimul roman suspectat de infectare cu Ebola,Primul roman suspectat de infectare cu Ebola,Primul roman suspectat de infectare cu Ebola,Primul roman suspectat de infectare cu Ebola,Primul roman suspectat de infectare cu Ebola,Primul roman suspectat de infectare cu Ebolaul roman suspectat de infectare cu Ebola,Primul roman suspectat de infectare cu Ebola,Primul roman suspectat de infectare cu Ebola,Primul roman suspectat de infectare cu Ebola,Primul roman suspectat de infectare cu Ebola,Primul roman suspectat de infectare cu Ebola,Primul roman suspectat de infectare cu Ebola
/ 5
Thanks for voting!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *