Acuzaţii în cazul motociclistului poliţist care a bătut trei bărbaţi care l-au şicanat în trafic. „P…

[ad_1]

Pe 12 august 2017, trei cetăţeni de etnie romă care au şicanat şi au vrut să bată cu bâtele un motociclist în trafic pe drumul Curtea de Argeş – Piteşti, au avut parte de o surpriză.

Motociclistul era un poliţist care a lucrat la mascaţi, a luptat în Kosovo şi în galele de K1. Doi dintre romi au fost bătuţi, iar al treilea a fugit. Cei trei s-au ales cu plângere penală pentru distrugere şi lovire. Dosarul privindu-i pe cei trei agresori, dintre care doi sunt în arest din noiembrie 2017, a ajuns în această săptămână la Parchetul Judecătoriei Piteşti, iar până la începutul lunii martie cei trei urmează să fie trimişi în judecată.

Un apropiat al poliţistului implicat în accident spune că mai mulţi poliţişti i-ar fi sugerat acestuia să nu depună plângere împotriva celor trei agresori.

„Am auzit că mai mulţi poliţişti l-ar fi întrebat pe colegul lor ce căuta pe drumul respectiv şi de ce nu a reuşit să fugă cu motocicleta după ce a fost blocat. Am înţeles că poliţiştii de acolo ezitau să-i primească plângerea colegului lor. Au dat vina pe poliţist care avea pe cap casca de motociclist şi băieţii ăia de etnie romă care erau sportivi de performanţă – erau jucători de baseball profesionist, că altfel nu aveau bâtele la ei – s-au speriat de el de aceea l-au atacat. Că avea casca la el şi l-au confundat. Cert este că, dacă nu avea casca pe cap, puteau să îl omoare pe loc cu lovitura aplicată, care se vede pe casca omului. Ar trebui ca poliţiştii să aibă atribuţii sporite atunci când se confruntă cu oameni care încalcă legea”, a declarat pentru „Adevărul“ avocatul Narcis Sofianu, consilier local la Piteşti şi prieten cu poliţistul care a intervenit în legitimă apărare când a fost atacat de cei trei bărbaţi din BMW în august 2017.

Chestionaţi pe tema declaraţiilor lui Narcis Sofianu, mai mulţi poliţişti din cadrul IPJ Argeş spun că afirmaţiile nu s-ar baza pe fapte reale.

Poliţistul a depus plângere după trei luni de la incident

În august 2017, cei trei bărbaţi l-au blocat pe motociclist cu maşina. Poliţistul a căzut cu motocicleta, iar cei trei indivizi au coborât din autoturism înarmaţi cu bâte. Doi dintre ei s-au ales cu o bătaie zdravănă, iar cel de-al treilea a scăpat cu fuga.

Poliţistul s-a ales şi el cu câteva leziuni, dar n-a depus atunci plângere împotriva celor trei. Indivizii au primit la vremea câte o amendă de câte 200 de lei şi au fost lăsaţi liberi.

Poliţistul şicanat şi ameninţat în trafic a depus plângere împotriva agresorilor după trei luni de la încident, în noiembrie 2017. Tot atunci au fost reţinuţi doi dintre agresori.

Anchetatorii au stabilit că, pe 12 august 2017, Vasile Mădălin F. (19 ani), Vasile Daniel M. (26 de ani), ambii din comuna argeşeană Merişani, şi Iulian G. (24 de ani), din localitatea argeşeană Cotmeana, l-ar fi agresat pe motociclist pe raza comunei Bascov şi i-au avariat motocicleta.

La nici două luni de la încident, poliţistul luptător K1 s-a transferat de la secţia de poliţie rurală unde lucra la trupele de mascaţi.

Poliţistul care i-a pus la pământ pe cei trei agresori are o carieră impresionantă. Practicant de arte marţiale şi participant la gale K1, el a făcut parte din trupele de mascaţi ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale Argeş. Apoi, vreme de opt ani, a lucrat la Curtea Penală Internaţională, instanţă unde sunt judecaţi autori ai infracţiunilor de genocid, crime de război şi crime contra umanităţii, şi a fost gardă de corp pentru mai mulţi magistraţi. Din 2008 până în 2016, poliţistul a fost ofiţer de pază şi protecţie la Tribunalul Internaţional de la Haga, post pe care l-a ocupat prin concurs şi de-a lungul celor opt ani a avut mai multe misiuni în Balcani, inclusiv în Kosovo, pe parcursul cărora a însoţit, ca ofiţer de pază şi protecţie, judecătorii Curţii Penale Internaţionale.

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);

fbq(‘init’, ‘253361638393458’);
fbq(‘track’, “PageView”);(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5&appId=209742945804238”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

[ad_2]

Source link

/ 5
Thanks for voting!