Home » Politică » Angela Merkel EXCLUDE România de la masa negocierilor: lovitură pentru Iohannis

Angela Merkel EXCLUDE România de la masa negocierilor: lovitură pentru Iohannis

Angela Merkel EXCLUDE România de la masa negocierilor: lovitură pentru Iohannis

 

Cancelarul german Angela Merkel a început o ofensivă diplomatică pentru pregătirea summitului european ce va avea loc pe 16 septembrie, la Bratislava (la care Marea Britanie nu va participa).

 

Deși vine în regiunea noastră și se va întâlni cu lideri importanți din țările apropiate de România, țara noastră nu se află pe lista Angelei Merkel. În perioada acestui turneu, atât președintele Klaus Iohannis, cât și premierul Dacian Cioloș se află în concediu, potrivit celor susținute de Traian Băsescuși Victor Ponta.

‘Se are în vedere impulsionarea unei discuții ample cu participarea a cât mai multor actori care să reprezinte cât mai multe țări europene’, a declarat vineri purtătorul de cuvânt ale guvernului german, Steffen Seibert.

Angela Merkel se va reuni luni cu premierul italian Mateo Renzi și cu președintele francez Francois Hollande pe insula italiană Ventotene, un loc simbol al construcției europene. Într-o fostă închisoare de pe această insulă a fost deținut pe vremea regimului fascist Altiero Spinelli, om politic considerat unul dintre părinții fondatori ai UE.

Apoi cancelarul german se va deplasa miercuri în capitala Estoniei, Tallinn, joi la Praga și vineri la Varșovia. Pe lângă întrevederile bilaterale, în capitala Poloniei va participa și la o reuniune a premierilor țărilor Grupului de la Vișegrad (Cehia, Polonia, Slovacia și Ungaria).

Ea va reveni tot vineri la Berlin și îi va primi la castelul Meseberg pe premierii olandez, suedez și danez, pentru ca sâmbătă să se reunească cu șefii guvernelor din Austria, Bulgaria, Croația și Slovenia.

Principalele teme pe agenda tuturor acestor întrevederi vor fi viitorul Uniunii Europene după Brexit (ieșirea Marii Britanii din UE) și gestionarea crizei refugiaților.

Angela Merkel EXCLUDE România de la masa negocierilor

Angela Merkel EXCLUDE România de la masa negocierilor: lovitură pentru Iohannis

 

stiripesurse.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More 228 posts in Politică
Recommended for you
Scene socante miercuri dimineata in Sibiu.Un urs a bagat spaima in localnici

Scene socante miercuri dimineata in Sibiu.Un urs  a bagat spaima in localnici.VIDEO   Timp de...