Home » stiri » Atacul din Florida: FBI şi profesorii au fost avertizaţi cu privire la atacator; FBI a declanşat o a…

Atacul din Florida: FBI şi profesorii au fost avertizaţi cu privire la atacator; FBI a declanşat o a…

[ad_1]

Nikolas Cruz, în vârstă de 19 ani, a fost acuzat de crimă cu premeditare. Cruz a comentat la un clip video de pe YouTube de anul trecut şi a spus că va deveni „un atacator profesionist de şcoli”. FBI a recunoscut că un utilizator al platformei a avertizat autorităţile.

Profesorii au fost de asemenea avertizaţi cu privire la Cruz, care nu avea voie să intre în campus cu un ghiozdan, conform presei americane. FBI a spus că a investigat comentariul de pe YouTube dar că nu a putut identifica persoana care l-a postat. Atacul a avut loc la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida. Au murit 17 persoane, iar 14 au fost rănite.

Joi, Cruz a recunoscut în faţa autorităţilor că el a fost atacatorul şi a precizat că avea un ghiozdan plin cu muniţie.

Donald Trump a transmis condoleanţe rudelor şi a spus că „îşi face planuri” pentru a vizita Parkland.

După ce a văzut un comentariu la un clip video de pe YouTube anul trecut, Ben Bennight a contactat FBI şi a vorbit cu reprezentanţi agenţiei timp de 20 de minute. Bennight a spus că FBI l-a contactat din nou după atacul de la liceul din Parkland. FBI a confirmat joi că le-a fost adus la cunoştinţă comentariul şi au adăugat că au făcut verificări dar nu au putut identifica persoana responsabilă.

Profesorul de matematică Jim Gard a declarat pentru Miami Herald că autorităţile şcolare au avertizat profesorii cu privire la comportamentul lui Cruz. „Ni s-a transmis anul trecut să nu îl mai lăsăm să intre cu un ghiozdan în campus. Am avut probleme cu el pentru că ameninţa studenţii şi bănuiesc că de aceea a fost rugat să părăsească campusul”, a spus Gard. Încă nu este clar de ce Cruz a fost exmatriculat. Fostul coleg Joshua Charo a spus că au fost găsite gloanţe în ghiozdanul lui Cruz. „Nu pot să spun că am fost şocat. Părea genul de copil care ar face aşa ceva”, a spus Charo.

Alţi elevi sunt de aceeaşi părere. „Toată lumea a prezis că se va întâmpla asta”, a spus unul dintre ei pentru un post local de radio.

Dar poliţia a spus că nu au fost avertizaţi cu privire la un posibil atac al lui Cruz. Presa americană scrie că şeful grupării extremiste care susţine supremaţia albă Republic of Florida, Jordan Jereb, a declarat că Cruz s-a antrenat o dată cu gruparea sa, dar că gruparea nu i-a ordonat lui Cruz un atac. Cu toate acestea, presa locală a informat mai târziu că investigatorii nu au putut găsi o legătură între Cruz şi Republic of Florida.

Şeriful regiunii Broward, Scott Israel, a declarat că profilurile lui Cruz de pe reţelele sociale sunt „foarte, foarte îngrijorătoare”. Cruz a postat poze în care avea cuţite şi arme de foc pe două conturi separate de Instagram, care au fost acum şterse.

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);

fbq(‘init’, ‘253361638393458’);
fbq(‘track’, „PageView”);(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = „http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5&appId=209742945804238”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

[ad_2]

Source link

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More 1296 posts in stiri
Recommended for you
Cosmonauții fantomă ai fostei URSS. Controverse și fapte greu de înțeles

Războiul Rece dintre URSS și SUA nu s-a transformat într-un conflict armat însă, între cele...