Barajul de la Pucioasa ar putea fi închis, anunţă ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu: „Trebuie …

[ad_1]

 

Ministrul chiar a dat „temă” autorităţilor locale şi directorului Apelor Române să găsească finanţare pentru un proiect alternativ. O altă soluţie, potrivit vicepremierului Graţiela Gavrilescu, ar fi construirea unui nou baraj.

 

“Consider că în problema colmatării barajului, care alimentează cu apă un număr destul de mare din populaţia acestui judeţ, trebuie să fie extrem de repede găsite soluţii şi de aceea am rugat atât pe domnii primari care cunosc foarte bine problema, dar şi pe preşedintele Consiliului Judeţean, dar şi directorul Apelor Române, să colaborăm pentru a reuşi să găsim o soluţie pentru găsirea unei posibile finanţări pentru rezolvarea alimentării cu apă a populaţiei din judeţul Dâmboviţa, pentru că decolmatarea este deja la domeniul trecut. Trebuie să ne gândim la viitor, nu numai la prezent, de aceea trebuie să găsim soluţii astfel încât un astfel de baraj să poată să fie construit sau să se găsească soluţii alternative pentru alimentarea cu apă”, a declarat ministrul Mediului în vizita efectuată în judeţ în urmă cu trei zile.

 

În urmă cu doi s-a înregistrat o situaţia critică în ceea ce priveşte barajul de la Pucioasa. Locuitorii din Pucioasa, Doiceşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele şi Brăneşti au rămas fără apă după ce barajul a fost contaminat cu o bacterie extrem de periculoasă – clostridium. Cazul s-a lăsat cu dosar penal.

 

În luna martie a lui 2014, Compania de Apă Târgovişte – Dâmboviţa a livrat apă cu fecale, după ce a fost înregistrată o problema în conducta principală de apă care alimentează comuna dâmboviţeană Aninoasa. Aproape 250 de persoane, printre care şi copii, au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au băut apa din reţeaua Companiei de Apa Dâmboviţa. 

 

Ce este “Clostridium perfringens”, bacteria provocată de stârvurile din Barajul Pucioasa

Clostridium perfringens sunt bacterii care produc toxine extrem de dăunatoare pentru oameni. Clostridium perfringens şi toxinele sale sunt găsite peste tot în mediul înconjurător. Intoxicaţiile alimentare cu Clostridium perfringens sunt destul de comune şi adesea confundate cu gripa de 24 de ore.

Ce este “Clostridium perfringens”, bacteria provocată de stârvurile din Barajul Pucioasa

Oamenii încep să se simtă rău la cel mult 24 de ore după ingerarea bacteriei. Stările sunt asociate cu dureri de stomac şi crampe abdominale, urmate de diaree. Greaţa este, de asemenea, un simptom frecvent. Febra şi vărsăturile nu apr în mod normal, însă nu sunt excluse. Se poate ajunge şi la deces, ce-i drept, foarte rar.

 

Clostridium perfringens produce o multitudine de exotoxine şi invazine şi cauzeaza infecţii ale rănilor. Hemolizinele clostridiale şi enzimele extracelulare precum proteazele, lipazele, colagenaza şi hialuronidaza contribuie la procesul invaziv. Clostridium perfringens produce şi o enterotoxină şi este o cauză importantă a intoxicaţiei alimentare. De obicei, această bacterie se întâlneste în alimente impropriu sterilizate în care au germinat endospori.

 

O astfel de bacterie a fost descoperită în Barajul de la Pucioasa, principala sursă de apă a oraşului Pucioasa, dar şi a altor patru comune: Vulcana Pandele, Vulcana Băi, Doiceşti şi Brăneşti. În total, zeci de mii de abonaţi.

 

Totul a ieşit la iveală în urma unei analize de rutină a apei de consum din Barajul Pucioasa, care alimentează cu apă oraşul Pucioasa şi comunele Vulcana Pandele, Vulcana Băi, Doiceşti şi Brăneşti.

 

PE ACEEAŞI TEMĂ:

 

 

 

 

 

 

 

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);

fbq(‘init’, ‘253361638393458’);
fbq(‘track’, “PageView”);(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5&appId=209742945804238”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

[ad_2]

Source link

/ 5
Thanks for voting!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *