Home » stiri » Care sunt acţiunile pe care pariază fondul de acţiuni al Băncii Transilvania

Care sunt acţiunile pe care pariază fondul de acţiuni al Băncii Transilvania


Finanţe personale

astăzi, 00:07

Autor:


Liviu Popescu

OMV Petrom, BRD, Banca Transilvania, Electrica şi SIF Banat-Crişana sunt cele mai mari cinci deţineri ale fondului de acţiuni BT Maxim, administrat de BT Asset Ma­nagement, societate membră a grupului financiar Banca Transilvania.

BT Maxim se adresează investitorilor dinamici, mai puţin conservatori din punctul de vedere al aversiunii de risc în contextul în care minimum 85% din activele fondului sunt investite în acţiuni listate la bursa românească, astfel că randamentele sunt în strânsă legătură cu evoluţia bursei de la Bucureşti. Restul investiţiilor merg de regulă în depozite bancare. Fondul poate de asemenea să-şi ajusteze expunerea pe acţiuni pentru a evita din scăderile pieţei, dar şi pentru a beneficia cât mai mult de perioadele de creştere.

BT Maxim are aproximativ 2.330 de investitori şi active de 147 mil. lei, potrivit informaţiilor de pe propriul site. Randamentul adus în 2017 a fost de 15%. Spre comparaţie în prima lună din 2017 în top cinci deţineri ale BT Maxim se găseau Electrica (9%), BRD (8%), Banca Transilvania (7,9%), Petrom (6,6%) şi Romgaz (6%).

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) – vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa [email protected] Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.02.2018

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = „http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1&appId=845100652222566”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1

Source link

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More 1296 posts in stiri
Recommended for you
Cosmonauții fantomă ai fostei URSS. Controverse și fapte greu de înțeles

Războiul Rece dintre URSS și SUA nu s-a transformat într-un conflict armat însă, între cele...