Carnea falsă și secretele preparării ei. Am fost șocati când am văzut asta!

Carnea falsă și secretele preparării ei. Am fost șocati când am văzut asta!

 

În prezent se folosește o anumită substanță chimică – un praf care practic lipește bucățile de carne. În final bucățile nu prea scumpe sunt vândute ca stake de clasă premium. Este incredibil, însă chiar și un expert ar putea să nu deosebească falsul de original! După o astfel de prelucrare carnea arată ca o bucată întreagă și își păstrează foarte bine forma în timpul preparării.
1

Această substanță specială imită orice component al cărnii! Iată cum se face.

Bucățile de carne se presară cu un ferment special care este cunoscut ca „lipici pentru carne”.

El este preparat prin diferite metode. Unii producători îl produc din lipici cu folosirea bacteriilor, alții îl produc din sânge de vaci și porci. Praful este atât de dăunător, încât se lucrează cu o mască specială și mănuși. În schimb industria alimentară are un venit enorm cu ajutorul acestuia.

După care bucățile sunt amestecate și învelite în polietilenă, dându-le forma necesară. Peste 6 ore de congelare se obține o bucată întreagă de carne. Dacă în stare crudă mai poate fi deosebit falsul de original, atunci după preparare practic este imposibil de deosebit!

 

O astfel de metodă se folosește nu doar pentru formarea stake-urilor. Se folosește și la prelucrarea cărnii de pui, porc, și alte tipuri de carne, chiar și de pește. Orice tip de carne poate fi lipită cu ajutorul acestei substanțe.

Care este pericolul cărnii false?

Conform părerii unor microbiologi o astfel de carne se prepară mai greu la temperaturi înalte, deoarece în interior pot fi părți care anterior se aflau în afară. Dacă veți mânca un așa fel de stake semipreparat, există o mare probabilitate să vă intoxicați. În baza cercetării jurnaliștilor, acest tip de carne se folosește foarte des în restaurante și cafenele, iar consumatorii nici nu bănuiesc cu ce sunt serviți în realitate.

 

 

stiri-extreme.ro

/ 5
Thanks for voting!