Cele 3 superalimente care te ţin departe de răceală

[ad_1]

Prima şi cea mai la îndemână modalitate de a face asta este alimentaţia. Pe lângă o dietă echilibrată, bogată în fructe şi legume, în cadrul căreia să evităm grăsimile trans, carnea procesată sau zahărul, avem la îndemână şi câteva “super alimente” care acţionează tocmai în direcţia dorită de noi: stimularea sistemului imunitar.

Aşadar, dacă vrei să reduci şi tu la mininum riscul de răceală în perioada următoare, iată care sunt cele 3 super alimente pe care să le consumi regulat.

Turmeric

Un condiment relativ nou pentru noi, turmericul este deosebit de aromat, dar şi de sănătos, fiind folosit atât pentru savoarea preparatelor, cât şi pentru a preveni sau chiar ameliora unele afecţiuni. Acest praf auriu este bogat în antioxidanţi, având totodată şi proprietăţi anti inflamatoare. Folosit în mod regulat ajută atât la creşterea imunităţii, prevenirea şi tratarea răcelilor şi infecţiilor, cât şi la detoxifierea organismului.


Motive suficiente pentru a presăra praf de turmeric în preparatele preferate sau de a bea în fiecare zi un ceai de ghimbir în care ai adăugat o linguriţă de miere, 1-2 prafuri de turmeric şi, opţional, 1 lingură de suc de lămâie.

Poţi găsi turmeric în diverse forme (rădăcină proaspătă, praf, ceaiuri etc.) în magazinele naturiste, în magazinele de condimente indiene sau la raionul de condimente din supermarketuri.

Cătină

Cătina mai este numită şi “ginsengul românesc”, fiind bogată în minerale, vitamine şi antioxidanţi cu o mulţime de beneficii asupra sănătăţii. Cătina conţine de 10 ori mai multă vitamina C decât lămâia, fortificând puternic sistemul imunitar, fiind cel mai bun “vaccin antigripal” în sezonul virozelor şi al îmbolnăvirilor repetate. În plus, acest fruct înlătură anemia şi energizeaza organismul, întăreşte sistemul cardiovascular, ameliorează depresia, ajută în curele de slăbire etc.

Pentru a te bucura de toate aceste avantaje este foarte important ca procedeele de culegere, păstrare şi depozitare ale cătinei să fie atent respectate. Cu alte cuvinte, fructele nu trebuie să oxideze, aşadar, sursa de cătină este foarte importantă. Îţi poţi face provizii de cătină pe care să le păstrezi la congelator sau, şi mai simplu, să optezi pentru sucul gata făcut, din supermarket. Atenţie, însă, la adaosuri şi la metodele de conservare! Un suc pasteurizat pierde vitamina C în proporţie de 80%, aşadar vă recomandăm varianta congelată.

Noi am descoperit sucul de cătină Hipy care foloseşte cea mai bună metodă de conservare, congelarea. În plus, fructele de cătină provin din cultura românească cu certificare ecologică, fiind recoltate la început de toamnă, eşalonat, atunci când fructele au atins greutatea optimă, iar conţinutul în substanţe active este maxim.

Hipy nu are adaos de apă, zahăr sau conservanţi. Sucul ecologic se obţine doar prin presare la rece, fiind apoi ambalat în pungi speciale şi congelat rapid la -32 de grade Celsius.

Ciocolată neagră

Ei bine, da, se pare că delicioasa ciocolată neagră ne ajută şi să ţinem departe răcelile. E important să alegi o ciocolată cu un conţinut de cacao ridicat (cel puţin 70%), care să nu aibă prea mult zahăr sau grăsimi saturate. Varianta aceasta are mai mulţi compuşi antioxidanţi, fiind totodată foarte bogată în zinc, o altă substanţă cu beneficii recunoscute asupra sistemului imunitar.


Ai grijă şi la porţii pentru că şi acest aspect poate face diferenţa, aşa că limitează-te la o pătrăţică de ciocolată neagră pe zi. Când vine vorba despre ciocolata neagră este foarte uşor de găsit în supermarket sau magazinele cu produse naturiste. Trebuie doar să alegi o ciocolată neagră de calitate.

După cum vezi, cele 3 super alimente împotriva răcelii îţi sunt toate la îndemână. Tot ce îţi mai rămâne de făcut este să îţi alegi preferatul şi să te bucuri de sezonul rece!  

Acest articol este susţinut de Hipy – sucul ecologic din cătină 100%. FĂRĂ adaos de apă, zahăr sau conservanţi, exact ca cel făcut acasă.

[ad_2]

Source link

/ 5
Thanks for voting!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *