Warning: include_once(/membri/socialmediaromania/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php): failed to open stream: No such file or directory in /membri/socialmediaromania/wp-content/advanced-cache.php on line 22

Warning: include_once(): Failed opening '/membri/socialmediaromania/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-phase1.php' for inclusion (include_path='.:') in /membri/socialmediaromania/wp-content/advanced-cache.php on line 22
Cercetătorii au produs o "piele electronică" (e-skin), capabilă să se ... | Social-media-Romania
Home » Conspiratii » Cercetătorii au produs o „piele electronică” (e-skin), capabilă să se …

Cercetătorii au produs o „piele electronică” (e-skin), capabilă să se …

Mai ţineţi minte filmul SF “Terminator”, când un robot asemănător oamenilor era capabil să-şi vindece singur rănile exterioare de pe piele, ca şi cum n-ar fi păţit nimic? Ei bine, se pare că fantezia a devenit realitate în zilele noastre.

Astfel, oamenii de ştiinţă au reuşit să creeze un nou material care este capabil să se repare singur atunci când este deteriorat și chiar poate fi reciclat pentru a face pielea nouă. Constând dintr-o bandă subțire translucidă, “e-skin” (“piele electronică” în limba engleză) încearcă să imite multe din proprietățile și funcționalitățile pielii umane, putând astfel fi utilizată într-o gamă largă de aplicații.

Echipat cu senzori de temperatură, presiune, umiditate și debit de aer, materialul este construit din trei compuși separați, amestecați împreună într-o matrice și aliniați cu nanoparticule de argint. Dacă e-skin-ul este tăiat în jumătate, se adaugă compuși suplimentari la rană, permițându-i să se “vindece”.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More 502 posts in Conspiratii
Recommended for you
Peste 23.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional, cele mai multe î…

[ad_1] Mai puţin de o sută de locuri de muncă disponibile sunt în judeţele Giurgiu,...