Corupţie uriaşă în Ungaria. Începutul sfârşitului pentru Orban sau cum să p…

[ad_1]

Deşi codul penal maghiar interzice şpaga, legislaţia anticorupţie nu este respectată. Regimul Viktor Orban a retras din puterea judecătorească şi a Curţii Constituţionale făcându-le vulnerabile în faţa mitei. Aşadar încrederea în independenţa justiţiei a scăzut dramatic în ultimii ani în rândul populaţiei.

Populaţia este disperată şi se simte impotentă. Proteste nu au mai avut loc din 2014, când regimul Orban a dorit taxarea internetului şi din 2017, când a vrut să închidă Universitatea Central Europeană, finanţată de miliardarul de origine maghiară George Soros. FIDESZ, tinerii democraţi maghiari, ai căror lideri sunt toţi trecuţi de 60 de ani, au câştigat puterea în 2010, în urma unei gafe monumentale a liderului socialist Ferenc Gyurcsany, apoi şi-a consolidat-o în 2014 prin gerrymandering, redesenarea circumscripţiilor electorale din creion pentru maximizarea votului pentru partidul aflat la putere şi fragmentarea opoziţiei prin scăderea pragului electoral de intrare în Parlament.

O ruşine uriaşă s-a revărsat asupra maghiarilor când şase persoane au fost puse pe o listă neagră de a mai călători în Statele Unite, listă care a rămas secretă, dar din care s-a aflat că printre cei şase era şi Ildiko Vida, şefa ANAF-ului maghiar. Obama condamnase Ungaria pentru hăituirea Organizaţiilor Non-Guvernamentale, politică similară cu a lui Vladimir Putin.

Dacă UE le ia finanţarea, regimul Orban rămâne în chiloţi, aşa că retorica anti-UE va rămâne pentru totdeauna doar o poveste în care doar fraierii mai cred.

Nepotismul în regimul Orban este la el acasă, toată camarila lui Orban punându-şi rudele în posturi bine plătite prin orice organizaţie de stat sau finanţată de stat. Şantajul şi ilegalitatea sunt la ele acasă în Budapesta şi în restul Ungariei, populaţia privind neputincioasă şi sperând la o schimbare ca la o gură de aer proaspăt.

Ungaria este oficial a patra cea mai coruptă ţară din UE, dar neoficial este cea mai coruptă, după mine. Agenţia care se ocupă cu cazurile de corupţie în Ungaria nu face dosarele publice, invocând dreptul la intimitate şi protecţia datelor inculpaţilor. Singurul organism care funcţionează în lupta anti-corupţie în Ungaria este agenţia europeană anti-fraudă, OLAF, care a descoperit recent o fraudă uriaşă la construcţia magistralei 4 de metrou din Budapesta, guvernul Orban fiind nevoit să returneze 25% din contractul de 1 miliard de euro. 90% din proiectele de fonduri europene sunt fraudate în Ungaria, conform Transparency International. Să mai continui? Aşa arată dezastrul cu 50% în sondaje pentru Fidesz când am intrat în campania electorală.

Cu o corupţie fără precedent într-o ţară aşa mândră de cultura ei, Ungaria se îndreaptă cu paşi mari către colaps financiar. Populismul abject al partidului de guvernământ i-a alienat pe mulţi votanţi proprii, care mai credeau în poveştile conservatoare pro-middle class din anii 1990-2000, când FIDESZ venise prima dată la putere. Dacă UE le ia finanţarea, regimul Orban rămâne în chiloţi, aşa că retorica anti-UE va rămâne pentru totdeauna doar o poveste în care doar fraierii mai cred. Disperarea amuzantă pentru bani a lipitorilor din clanul Orban va continua probabil şi în următorii patru ani, FIDESZ fiind proiectat să câştige din nou alegerile în care mulţi nu mai cred că sunt libere.

Acesta este începutul sfârşitului pentru populistul din Felcsut, marele politician fotbalist care a fost educat de George Soros, dar care într-un val populist a uitat de unde a plecat şi cine l-a făcut mare.

Cu toate acestea, o speranţă a societăţii maghiare este că Orban va pierde majoritatea. Cu jurnalistul de investigaţie Andras Decso care dezvăluie săptămânal cazuri de corupţie ale regimului oligarhic orbanist. De asemenea, cu agenţia independentă Corruption Research Center Budapest, care a dezvăluit recent că licitaţiile publice maghiare au în majoritatea cazurilor doar 1 singur ofertant, iar companiile care câştigă licitaţiile sunt conduse de oameni apropriaţi ai lui Viktor Orban, lumea începe să miroasă cancerul în Budapesta. În 2015, Forbes a evaluat averea clanului Orban la 22 milioane de euro, asta fiind doar partea vizibilă a ei. În octombrie 2016, slugile lui Viktor Orban au închis cel mai mare ziar de opoziţie, Nepszabadsag, creând un val uriaş de nemulţumire în rândul populaţiei. Opoziţia s-a unit şi s-ar putea să candideze împreună.

Orban va pierde majoritatea la următoarele alegeri. Asta înseamnă că vor fi mai multe conflicte în partid şi că vor începe să fie dezvăluite marile cazuri de corupţie. Vor trebui să facă concesii pentru Jobbik, partidul neo-nazist cu care vor trebui să facă Guvern. Acesta este începutul sfârşitului pentru populistul din Felcsut, marele politician fotbalist care a fost educat de George Soros, dar care într-un val populist a uitat de unde a plecat şi cine l-a făcut mare. Greşelile costă.

[ad_2]

Source link

/ 5
Thanks for voting!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *