Detalii bizare despre jaful secolului din Castelul Corvinilor. Unde a ascuns hoţul cei 175.000 de le…

[ad_1]

Magistraţii Judecătoriei Hunedoara au motivat decizia prin care Gabriel Gal (31 de ani), zis Chucky, a primit trei ani şi şase luni de închisoare, pentru furt calificat, în dosarul în care a fost acuzat că a jefuit casieria Castelului Corvinilor şi a furat peste 175.000 de lei, din încasările muzeului pe mini-vacanţa de 1 mai 2017. Banii nu au fost recuperaţi, iar condamnatul este în libertate până la o decizie definitivă a Curţii de Apel Alba Iulia, care va judeca apelul declarat în cauză.

Dat de gol de o cameră de supraveghere
Detalii neobişnuite au ieşit la iveală despre furtul de la Castelul Corvinilor. Casa de bilete nu era asigurată cu gratii, iar în noaptea jafului de la Castelul Corvinilor, un singur paznic era de serviciu la castel.

Angajatul firmei de pază beneficia de o încăpere la etajul al doilea, cu utilităţi şi televizor, iar în noaptea furtului nu a observat nimic suspect în zona casieriei, situată lîngă poarta de intrare în castel. La intrarea în castel era o cameră video nefuncţională, însă hoţul a fost dat de gol de o cameră de înregistrare amplasată în tavanul casei de bilete. Banii proveniţi din încasările pentru perioada 28 aprilie 2017 – 1 mai 2017 au fost aşezaţi, alături de borderouri într-o cutie de carton aşezată sub masă în casa de bilete, iar în sertarul acesteia au fost lăsaţi 300 de lei în bancnote de 1 leu, 5 lei şi 10 lei, aceştia reprezentând banii de schimb pentru a doua zi.

„Casieriţa a asigurat apoi geamul glisabil cu rigla şi a ieşit din casa de bilete asigurând-o cu yala funcţională după care a părăsit castelul, în interiorul căruia a rămas doar paznicul de serviciu”, se arată în dosar.

A ascuns banii în hanorac
Aşa cum rezulta din înregistrările video surprinse de camera de supraveghere din incinta casei de bilete, după lăsarea întunericului, Gabriel Gal, îmbrăcat cu un hanorac cu glugă şi pantofi sport, şi-a făcut apariţia în zona casei de bilete şi a început să forţeze geamul glisabil, împingându-l iniţial cu cotul, apoi cu ambele mâini, cu intenţia de a-l deschide. Geamul din sticlă a cedat şi s-a spart. Hoţul a înlăturat bucăţile de sticlă rămase în ramă după care s-a îndepărtat. A revenit după aproximativ 5 minute, a introdus mâna prin geamul spart pentru a deschide yala şi a intrat. Apoi cu un material textil a şters amprentele de pe yală. A luat banii din sertar şi i-a introdus în hanorac. A şters şi amprentele de pe sertar.

„Apoi, s-a aplecat şi, cu bucata de material, a ridicat cutia din carton în care se aflau banii proveniţi din încasări, pe care a aşezat-o pe birou şi, din interiorul acesteia a scos mai multe teancuri cu bani, precum şi cele două borderouri pentru bilete şi pentru chitanţe, introducându-le, pe rând, în hanorac, prin deschizătura de la nivelul gâtului. A închis apoi cutia, pe care a luat-o cu el, părăsind casa de bilete”, se arăta în dosar.


S-a târât până la primele case

Tânărul a plecat spre fântâna castelului şi de pe zid a sărit de la o distanţă de circa cinci metri. În cădere, a suferit o fractură la piciorul drept şi şi-a luxat glezna dreaptă. A urcat apoi pe o scară de lemn improvizată pentru ridicarea decorurilor, apoi a coborât la râul Zlaşti, traversându-l prin apă. A urcat apoi zidul de beton şi şi-a continuat deplasarea pe stradă, până la o casă din apropiere în care observase că proprietarii nu dormeau. Ajungând în faţa imobilului, Gabriel Gal a strigat la fereastră după ajutor. Un localnic a ieşit şi l-a găsit aşezat în fund pe bordură, sprijinit în mâni şi picioarele întinse înspre stradă.

„Inculpatul i-a relatat martorului că a fost bătut şi lăsat în acea zonă şi că îl doare piciorul drept, astfel că nu se poate ridica de jos. I-a mai spus că nu are telefonul la el şi i-a cerut să cheme un taxi. Comanda a fost preluată de un taximetrist care ajungând în zonă l-a observat în lumina farurilor pe inculpat fără a-l putea identifica, care-i făcea semn cu mâna. S-a apropiat de acesta la o distanţă de circa cinci metri, fără a coborî din autoturism, ocazie cu care a observat că avea pantalonii uzi şi murdari astfel că a tras concluzia că era beat şi a părăsit zona fără a onora comanda, informând dispeceratul în acest sens”, se arăta în dosar. Localnicul a sunat din nou la firma de taxi, însă întâi dispecerul şi apoi, după explicaţii, un alt taximetrist a refuzat să comanda.

La spital nu mai avea hanoracul
După mai multe minute, la ora 00:42, localnicul a sunat la 112, iar un echipaj de Ambulanţă l-a preluat pe tânărul rănit şi l-a adus la spital. Acesta nu mai avea hanorcul, ci doar un tricou negru, blugi, pantofi sport, fără alte bagaje.

„Personalul medical care a interacţionat cu inculpatul a afirmat că acesta avea bani asupra sa. O asistentă a precizat că a primit de la inculpat suma de 4.000 lei spre păstrare, bani pe care i-a introdus într-un plic ce urma să-i fie remis inculpatului după operaţie. Ulterior, inculpatul a fost operat la picior”, se arăta în dosar.

Asupra lui, în urma percheziţiei efectuată în salonul de Ortopedie, au fost găsiţi 1.800 lei, în bancnote de 100 lei.

Între timp, în dimineaţa de 2 mai, în jurul orei 5:30, agentul de pază a constatat spargerea. I s-a făcut rău şi a început să îi curgă sânge din nas. Agentul de pază declarase că de la închiderea Castelului Corvinilor şi până în jurul orei 3:30 nu coborâse în zona casei de bilete, iar din locul unde se afla nu putea observa ce s-a petrecut jos.

„Atât în faza de urmărire penală cât şi în faza de judecată, inculpatul s-a prevalat de dreptul la tăcere. Cu ocazia ultimului cuvânt, a arătat că este nevinovat”, se arăta în dosar.


Vă recomandăm să citiţi şi:

Teribilistul care îşi spunea Leul şoselelor şi pilot de F1, dar a ucis doi oameni pe trecere, a făcut din nou prăpăd pe străzi

Norocel Măturar a petrecut mai puţin de doi ani în închisoare, pentru uciderea a doi oameni, într-un accident rutier produs pe o trecere de pietoni. În momentul tragediei, şoferul avea permisul anulat. După ieşirea din închisoare a revenit la vechile obiceiuri: a fugit de poliţie şi a distrus trei maşini, deşi avea şi de această dată permisul anulat.

Povestea bulibaşei cu cravată de aur şi a palatelor sale luxoase. Cum au ajuns cei mai bogaţi romi să-şi blesteme soarta

Zeci de palate ţigăneşti au fost ridicate în ultimii ani la marginea Hunedoarei, iar printre cele mai impunătoare se numără vilele din curtea lui „Puiu Englezu”, un rom celebru pentru cravatele sale din aur. Localnicii au însă numeroase motive de revoltă.

Secretele retrocedării controversate a 10.000 de hectare din Retezat. Ce avere mai aveau baronii Kendeffy în anii ’20

Urmaşii familiei Kendeffy au primit aproape 10.000 de hectare de păşuni, păduri şi goluri alpine în zona Retezatului, în urma retrocedărilor aprobate în 2006, care fac obiectul unui proces îndelungat. Documente ale Comitetului Agrar, din 1924, arătau că în urma Reformei Agrare, familia Kendeffy mai rămăsese cu câteva sute de hectare de pământ.

 

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);

fbq(‘init’, ‘253361638393458’);
fbq(‘track’, “PageView”);(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5&appId=209742945804238”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

[ad_2]

Source link

/ 5
Thanks for voting!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *