Home » stiri » Dieta pe grupe de sânge predispune la carenţe alimentare pe termen lung

Dieta pe grupe de sânge predispune la carenţe alimentare pe termen lungPrincipiul dietei pe grupe de sânge este acela că proteinele variate din alimente pot interacţiona distinct cu celulele organismelor cu grupă de sânge diferită.

Autorul mai susţine că grupa de sânge este moştenită de la stămoşi cu diferite stiluri de viaţă. Astfel, cei cu grupă de sânge OI au avut strămoşi vânători a căror alimentaţie se baza în primul rând pe carne; cei cu AII, fermieri, obişnuiţi să consume vegetale; BIII, omnivori, în timp ce strămoşii cu ABIV au caracteristici combinate între AII şi BIII.

Potrivit „Abecedarului de obezitate“, coordonat de prof.dr. Nicolae Hâncu, medic de diabet, nutriţie şi boli metabolice, dieta pe bază de grupe de sânge nu are la bază nicio dovadă ştiinţifică. Nici în ceea ce priveşte beneficiul pentru sănătate, nici în ceea ce priveşte scăderea ponderală.

Reducerea caloriilor consumate ca urmare a îndepărtării din alimentaţie a unor grupe întregi de alimente este probabil principala cauză a scăderii în greutate. Dieta este dezechilibrată din punct de vedere nutriţional pentru majoritatea persoanelor prin renunţarea la toate aliemntele dintr-o grupă, ceea ce predispune la carenţe alimentare pe termen lung, potrivit sursei citate.

Medicii nutriţionişti insistă asupra faptului că persoanele care doresc să piardă în greutate trebuie să facă acest lucru sub supravegherea unui medic specialist şi nu însuşindu-şi orice dietă citită pe internet, obicei care poate face mai mult rău decât bine.Source link

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More 1288 posts in stiri
Recommended for you
Eurodeputat socialist: Oficialii europeni nu sunt proşti, Guvernul României e cel care dezinformează Bruxelles-ul. Regret ce a făcut ministrul Justiţiei

[ad_1] Reporter RFI: Cum calificaţi propunerea făcută de ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader, de...