Home » stiri » Din scandal, în scandal: Deutsche Bank va plăti peste 4 mil. dolari după ce traderii băncii au înşel…

Din scandal, în scandal: Deutsche Bank va plăti peste 4 mil. dolari după ce traderii băncii au înşel…

astăzi, 17:42

Autor:


Alex Ciutacu

Deutsche Bank a acceptat să plătească peste 4,4  milioane de dolari în cadrul unei înţelegeri, după ce compania a fost acuzată că nu a supravegheat traderii care au indus în eroare clienţii cu privire la preţurile securitizării ipotecare, potrivit Wall Street Journal.

Autoritatea financiară din Statele Unite a anunţat că suma pe care o va plăti Deutsche Bank va include 3,7 milioane de dolari din care vor fi rambursaţi clienţii care au tranzacţionat cu banca germană şi 750.000 de dolari reprezentând o amendă civilă.

Traderii Deutsche Bank au generat profituri ilicite prin inducerea în eroare a clienţilor în perioada 2011-2015 în ceea ce priveşte preţurile pe care aceştia le plăteau pentru a achiziţiona instrumente financiare (acţiuni, obligaţiuni), ceea ce le-a permis traderilor să vândă mai departe obligaţiunile la preţuri mai mari, potrivit Comisiei de Securities şi Exchange (SEC).

Fostul director al divizei de trading cu produse securitizate, Ben Solomon, a acceptat interdicţia de un an, în care nu are voie să se implice în industria instrumentelor financiare, şi va plăti o amendă de 165.000 de dolari. Solomon, 42 ani, a fost concediat în urma acestor acuzaţii în august 2015.

„Deutsche Bank şi Solomon au eşuat în a supraveghea profiturile generate de traderi pentru firmă prin prezentarea în mod eronat a preţurilor de cumpărare şi a altor detalii importante”, a transmis Daniel Michael, care conduce autoritatea SEC.

Un purtător de cuvânt al Deutsche Bank a transmis că  banca „a cooperat cu investigaţia SEC şi a luat măsuri disciplinare potrivite, precum terminarea unor contracte în unele cazuri”.

 

 

(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = „http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1&appId=845100652222566”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
http://connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1

Source link

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More 1288 posts in stiri
Recommended for you
Eurodeputat socialist: Oficialii europeni nu sunt proşti, Guvernul României e cel care dezinformează Bruxelles-ul. Regret ce a făcut ministrul Justiţiei

[ad_1] Reporter RFI: Cum calificaţi propunerea făcută de ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader, de...