Home » stiri » Elevii cer ministrului Educaţiei revocarea ordinului care le interzice să aibă telefon mobil în tim…

Elevii cer ministrului Educaţiei revocarea ordinului care le interzice să aibă telefon mobil în tim…

Unul dintre capitolele cele mai controversate ale noului ROFUIP adoptat luna trecută de către fostul ministru al Educaţiei, Liviu Pop, interzice utilizarea telefoanelor mobile în timpul cursurilor, al examenelor şi al concursurilor şcolare. A doua teză a articolului 197, alineatul (2) modificat prin Ordinul 3.027/2018 prevede obligativitatea depozitării telefoanelor mobile, pe durata orelor de curs, în locuri special amenajate în sala de curs.

„Interdicţia utilizării telefonului mobil în timpul cursurilor presupune o restrângere a prerogative de folosinţă a dreptului de proprietate, o ingerinţă nejustificată în raport cu actualele realităţi privind utilizarea noilor tehnologii în cariera şi viaţa privată a persoanei, tehnologiile de tip ”smart phone” însoţind persoana în exercitarea treburilor curente şi zilnice. De asemenea, nu înţelegem raţiunea interzicerii telefoanelor în contextul în care tabletele şi laptopurile sunt permise şi care permit interacţiuni similare cu cele ale telefoanelor”, susţin cei de la AEC.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More 1288 posts in stiri
Recommended for you
Eurodeputat socialist: Oficialii europeni nu sunt proşti, Guvernul României e cel care dezinformează Bruxelles-ul. Regret ce a făcut ministrul Justiţiei

[ad_1] Reporter RFI: Cum calificaţi propunerea făcută de ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader, de...