Home » Conspiratii » FOTO Secretele pizzei originale spuse de Alberto, italianul care a lăsat Ro…

FOTO Secretele pizzei originale spuse de Alberto, italianul care a lăsat Ro…

[ad_1]

Alberto Palandra, un italian care are o pizzerie în Drobeta-Turnu Severin, spune că italienii au reguli clare în ceea ce priveşte pregătitul pizzei, stabilind cu stricteţe ingredientele, modul de preparare, compoziţia blatului şi temperatura la care trebuie gătită.

În pizzeria lui, acest delicios preparat este gata în cel mult cinci minute, dar în spatele acestei performanţe se află mulţi ani de experienţă şi o pasiune înfocată pentru bucătărie. În afară de răbdare şi multă dragoste, este importantă alegerea unor produse de calitate care să ofere un gust desăvârşit. Secretul unei pizza bune este însă făina, cea mai potrivită fiind cea italiană. În bucătăria lui Alberto este o ordine desăvârşită, toate ingredientele sunt pregătite la primele ore ale dimineţii şi puse fiecare în cutii speciale, astfel că atunci când primeşte o comandă nu pierde timpul cu acestea.

Alberto spune că aluatul pregătit dimineaţa este folosit abia a doua zi fiindcă dospirea îndelungată face ca pizza rezultată să fie mult mai uşoară. Bucăţilor de aluat li se dă o formă sferică şi se lasă aşa în formă de „panetto” (pâinici), adică rotund şi umflat. În privinţa ingredientelor, italianul spune că niciodată nu trebuie făcut rabat de la calitate, iar brânza mozzarella proaspată se adaugă când pizza este aproape gata. Apoi, secretul coacerii e ca pizza să stea în cuptor cât mai puţin timp la maximum de temperatură posibil.

A lucrat într-un restaurant de cinci stele

Alberto Palandra (48 de ani) este originar din provincia Avellino, comuna Ariano Irpino. Născut într-o familie numeroasă cu zece copii, a muncit încă de mic, de la 13 ani, într-o fabrică de cărămidă, după care s-a angajat ca bucătar în restaurantul unui motel de cinci stele din localitate. Deşi avea doar 17 ani şi nu pusese niciodată piciorul în bucătăria unui restaurant, Alberto a lucrat doar patru luni ca ajutor de bucătar fiindcă în scurt timp conducerea restaurantului l-a desemnat bucătar.

A lucrat aici mai mulţi ani, după care a plecat la Roma, unde a pus bazele unei afaceri pe cont propriu. În urmă cu trei ani a cunoscut-o pe Nicoleta, o româncă din Mehedinţi, care munceşte de mai mulţi ani în Italia, iar anul trecut au stabilit de comun acord să vină în România. Şi-a deschis de scurtă vreme o pizzerie în Drobeta-Turnu Severin şi este bucuros să împărtăşească cu clienţii care îi trec pragul secretele bucătăriei italiene.

[ad_2]

Source link

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More 517 posts in Conspiratii
Recommended for you
Peste 23.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional, cele mai multe î…

[ad_1] Mai puţin de o sută de locuri de muncă disponibile sunt în judeţele Giurgiu,...