Home » stiri » Medici români mituiți pentru a prescrie un medicament israelian

Medici români mituiți pentru a prescrie un medicament israelian

Medici români mituiți pentru a prescrie un medicament israelian

 

Compania Teva Pharmaceutical Industries a anunţat lansarea unei investigaţii interne pentru a proba acuzaţii legate de mituirea medicilor români pentru a-i determina pe aceştia să prescrie medicamente fabricate de compania israeliană.

 

Investigaţia este lansată în timp ce compania israeliană încearcă să soluţioneze alte anchete deschise de autorităţiile americane cu privire la mituirea lucrătorilor sanitari ruşi, mexicani şi ucraineni, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Un purtător de cuvânt al companiei farmaceutice a confirmat investigaţia internă, însă a evitat să comenteze pe marginea acuzaţiilor.

loading...

Teva Pharmaceutical a lansat o investigaţie încă de anul trecut, după ce o persoană anonimă i-a acuzat pe israelieni că plătesc comisioane de vorbitori şi de consultanţă pentru medicii români, care acceptă să prescrie medicamentul Copaxone destinat tratării sclerozei multiple, către un număr cât mai ridicat de pacienţi din România. De asemenea, medicilor români li se acoperă şi cheltuielile de călătorie în străinătate de către reprezentanţii Texa.

loading...

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*