Home » stiri » Ministerul Finanţelor a vândut titluri de stat în valoare de 600 mil. lei prin două emisiuni: 4,75% …

Ministerul Finanţelor a vândut titluri de stat în valoare de 600 mil. lei prin două emisiuni: 4,75% …

astăzi, 15:03

Autor:


Cristina Bellu

Ministerul de Finanţe a împrumutat luni de la bănci 100 mil. lei, printr-o emisiune de titluri de stat de tipul obligaţiuni de stat, cu scadenţa la 13 ani şi o dobândă de 4,75% pe an şi 500 mil. lei printr-o emisiune de tituri de stat de tipul certificate de trezorerie, cu scadenţa la un an şi o dobândă de 2,42% pe an.

În cazul primei licitaţii au participat opt dealeri primari, iar la licitaţia privind certificatele de trezorerie au participat şase dealeri primari.

Pentru emisiunea de titluri de stat de 100 mil. lei volumul total al cererii a fost de 216,5 mil. lei din care băncile au licitat în nume şi cont propriu 215,5 mil. lei, iar ofertele necompetitive au fost de un milion de lei.

Randamentul până la maturitate aferent preţului acceptat a fost de  4,75%.

Din valoarea nominală adjudecată de 100 milioane lei, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 99 milioane lei, iar ofertele necompetitive au fost de un milion de lei.

În cazul emisiunii de titluri de stat de 500 mil. lei, din volumul total al cererii adjudecate, suma oferita de bănci în nume şi cont propriu s-a ridicat la 389,6 milioane lei, iar cea în contul clienţilor a fost de 6,8 milioane lei.

Ofertele necompetitive au fost de 103,5 mil. lei.

Pe ansamblul anului 2018, Ministerul Finanţelor intenţionează să emită titluri de stat pe piaţa internă în sumă de 45-50 mld. lei, din care 70% pe termen mediu şi lung şi diferenţa pe termen scurt.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More 1288 posts in stiri
Recommended for you
Eurodeputat socialist: Oficialii europeni nu sunt proşti, Guvernul României e cel care dezinformează Bruxelles-ul. Regret ce a făcut ministrul Justiţiei

[ad_1] Reporter RFI: Cum calificaţi propunerea făcută de ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader, de...