Paraziti din Parlament se pregatesc sa va prosteasca din nou cu promisiuni , se apropie alegerile parlamentare, vor face tot posibilul sa va prosteasca inca 5 ani

Paraziti din Parlament se pregatesc sa va prosteasca din nou cu promisiuni , se apropie alegerile parlamentare, vor face tot posibilul sa va prosteasca inca 5 ani

Paraziti din Parlament se pregatesc sa va prosteasca din nou cu promisiuni , se apropie alegerile parlamentare, vor face tot posibilul sa va prosteasca inca 5 ani

Propunerile legislative de acordare de pensii speciale la cât mai multe categorii profesionale sau de scutire de la plata impozitului pe venit a cercetătorilor și profesorilor universitari nu sunt singulare. În mapele senatorilor și deputaților sunt mult mai multe proiecte cu impact social semnificativ, proiecte care pot fi oricând votate în preajma alegerilor.

Multe dintre aceste proiecte au primit deja avize negative de la Executiv și de la Consiliul Economic și Social, dar acest amănunt nu pare să-i deranjeze pe aleși. Scăpate de responsabilitatea guvernării, partidele sunt libere să facă agenda Cabinetului tehnocrat (nevoit apoi să găsească sursele de finanțare), astfel încât să-și maximizeze șansele la alegerile locale și parlamentare din 2016.

Concediul și indemnizația pentru creșterea copilului:

Indemnizația lunară acordată mamelor care aleg să stea acasă doi ani ar putea crește până la 3.400 lei. Concret, se păstrează procentul de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni, dar se modifică limitele: între 600 lei și 3.400 lei în primul an, respectiv între 600 lei și 1.200 lei în al doilea an. În prezent, mamele care optează pentru doi ani de concediu pentru creșterea copilului primesc cel mult 600 lei, indiferent de veniturile realizate. Proiectul de lege a fost inițiat de 15 senatori PSD și PNL și a fost adoptat de Senat, la începutul lunii septembrie, cu unanimitate de voturi. Se află acum pe masa deputaților din Comisia de muncă.

  • Autoritățile locale ar putea acorda propria indemnizație pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani, pe lângă cea plătită de la bugetul de stat. Condițiile prevăzute: unitatea administrativ-teritorială să fi înregistrat un spor negativ în ultimii trei ani calendaristici și să nu aibă datorii. Proiectul, depus de 11 parlamentari PSD, a fost respins de Senat, dar ultimul cuvânt îl are Camera Deputaților.
Pensii pentru limită de vârstă și pensii speciale:
  • Familiile în care nici soțul, nici soția nu îndeplinesc condiția stagiului minim de cotizare ar putea beneficia de o pensie pe familie, acordată prin cumularea stagiilor celor doi. Proiectul de lege în acest sens a fost depus la Senat de patru parlamentari PSD și ALDE, la începutul lunii noiembrie. Consiliul Economic și Social s-a pronunțat împotriva propunerii, pe motiv că încalcă principiul contributivității și conține măsuri discriminatorii față de ceilalți participanți la sistemul public de pensii.
loading…

//

Acordarea celei de-a 13-a pensii. Persoanele cu o pensie mai mică sau egală cu salariul minim brut pe țară ar urma să primească o sumă echivalentă cu acesta, iar persoanele care au o pensie cuprinsă între salariul minim brut și salariul mediu brut ar urma să încaseze jumătate din salariul minim brut pe țară. Și acest proiect, inițiat de mai mulți parlamentari PSD și UNPR, se află în lucru la comisiile Senatului.

  • Pensiile mici să poată fi cumulate cu pensiile de urmaș, indiferent de data pensionării soțului supraviețuitor, în limita sumei de 900 lei. În prezent, soții supraviețuitori care s-au pensionat după data de 1 ianuarie 2011 sunt obligați să opteze pentru una din cele două pensii (proprie sau de urmaș). Propunerea legislativă, depusă de senatorul UNPR Constantin Popa, se află acum pe agenda Comisiei pentru muncă din Senat, termenul de redactare a raportului fiind 23 februarie.
  • Personalul didactic din învățământul preuniversitar, cu o vechime efectivă de cel puțin 30 de ani, ar putea beneficia de o pensie de serviciu, în cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate în ultimele 12 luni de activitate. Proiectul a fost depus de 15 parlamentari PSD, pe finalul sesiunii parlamentare și se află în dezbatere publică. Consiliul Economic și Social a emis un aviz negativ propunerii de lege.

Reducerea vârstei de pensionare pentru mame. Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare și care au născut cel puțin trei copii până la data de 1 octombrie 1990 și i-au crescut până la vârsta de 10 ani ar urma să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare cu un an (pentru trei copii) sau cu doi ani (pentru patru ori mai mulți copii). Deși nesusținută de Guvern, propunerea legislativă, formulată de senatorul PSD Trifon Belacurencu, a fost adoptată de Camera Superioară cu unanimitate de voturi, fiind trimisă apoi la Camera Deputaților.

Citeste si:Politicienii romani, de neoprit in cursa pentru a-si mari castigurile. A treia majorare salariala pe care si-o pregatesc

Reducerea vârstei de pensionare pentru primari. Edililor care au realizat stagiul complet de cotizare ar urma să li se reducă vârsta de pensionare cu câte un an pentru fiecare mandat de patru ani, fără a se putea ajunge la o vârstă de pensionare mai mică de 60 de ani. Proiectul de lege, depus de șase parlamentari PSD și UNPR, a primit avize negative din partea Guvernului și a Consiliului Economic și Social, dar decizia aparține aleșilor.-digi24.ro

loading…

//

/ 5
Thanks for voting!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *