Pesta, molima născută dintr-o bacterie cu origine necunoscută

Pesta, molima născută dintr-o bacterie cu origine necunoscută

[ad_1]

Pesta a făcut peste 30 milioane de victime în Europa, începând cu secolul al XIV-lea. Această bacterie a fost descoperită în anul 1894, de către un cercetător de la Institutul Planck.

Cercetările recente efectuate pe dinți și oseminte descoperite în Europa de Est au scos la iveală existența acestei bacterii. S-a estimat că bacteria a ajuns în Europa, la sfârșitul neoliticului, acum 4800 de ani.

China este țara de origine a acestei bacterii care a făcut peste 123 milioane de victime, numai în această țară. În Italia, Franța, Spania, pesta a durat patru ani și a ucis 70% din populația acestor țări.

În anul 1984, cercetătorul Graham Twing declara, este imposibil ca șobolanii să fi transmis pesta bubonică. El își susținea afirmația prin exemplul Islandei. În această țară nu există șobolani și totuși, jumătate din populație a fost ucisă de această boală.

Bacterie de origine cosmică

Cei care susțin că șobolanii sunt răspunzători de această epidemie, consideră că au existat două zone prin care aceștia au ajuns în Europa, Marea Neagră și Marea Mediterană.

Recent, mai mulți cercetători americani au avansat ideea că bacteria care produce pesta este de origine cosmică. Asteroizii, meteoriții sunt cei care au adus pe pământ această bacterie.

În anul 1348, înainte cu câteva zile de producerea epidemiei de pesta în Europa, cronicele vremii notau, s-a produs un cutremur puternic care a zguduit tot Corintul. Cercetătorii au pus producerea cutremurului ca urmare a coliziunii cu pământul a unui meteorit. Acesta ar fi transportat pe pământ bacteria ucigașă.

Au fost distruse 36 de fortărețe și au murit 40000 de oameni. La câteva zile de la acest incident, epidemia avea să se declanșeze. Populația cipriotă avea să fie prima secerată de această boală.

Țările Române, lovite de pesta

Domnitorul Grigore Ghica înființează breasla cioclilor. Din rândul lor făceau parte bolnavii care s-au însănătoșit și aveau o imunitate ridicată la boală. Molima se va manifesta în Europa de Est, până în anul 1850.

Gustav Orraeus, medic rus, scria, în Moldova cadavrele sunt lăsate pe ulițe pentru că nu sunt căruțe cu care să fie transportate.

17 - Pesta, molima născută dintr-o bacterie cu origine necunoscută

Muntenia a fost grav afectată. Peste 90000 de persoane au murit. Bucureștiul a fost cel mai afectat. După un incendiu devastator și 2 cutremure, a urmat molima care a făcut 40000 de victime.

Una dintre cronicele vremii prezenta starea de panică din rândul locuitorilor. Închipuirea oamenilor era răsucită și posedată de diavol. Se uitau la cer și vedeau apariții, coșciuge.

[ad_2]

Source link

/ 5
Thanks for voting!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *