Raportul Băncii Mondiale: În ciuda tehnologizării şi a efortuilor sporite în ultimii 20 de ani, indu…

Raportul Băncii Mondiale: În ciuda tehnologizării şi a efortuilor sporite în ultimii 20 de ani, indu…

[ad_1]

Raportul Băncii Mondiale: În ciuda tehnologizării şi a efortuilor sporite în ultimii 20 de ani, industria pescuitului este în pierdere anuală de 44 mld. dolari. Unde se situează România

Expresia „are balta peşte” este una foarte folosită şi pentru cea mai mare parte a istoriei omenirii este adevărată. Între anii 1950 şi 1990, captura totală de peşte s-a mărit de cinci ori. Apoi, aceasta a stagnat, menţinându-se la un nivel mediu de 85 de milioane de tone, scrie Quartz.

Nu este greu de ghicit unde este vina: supra-pescuitul. Aceasta devine şi o problemă biologică, deorece pescuitul în exces face ca în urmă să rămână prea puţini adulţi care să repopuleze mediul acvatic.

Banca Mondială dă răspunsul pentru care captura a rămas la acelaşi nivel de 20 de ani, chiar dacă indivizii capabili de reproducere au rămas în număr redus: pescuitul în exces nu doar că dăunează populaţiei de peşti, ci şi economiei, pentru că se folosesc din ce în ce mai multe resurse, dar rezultatele obţinute nu sunt diferite.

Eforturile la nivel global în cadrul pescuitului s-au mărit de patru ori în ultimii 40 de ani, în timp ce nivelul capturii nici măcar nu s-a dublat, a spus Charlotte de Fontaubert, specialist în activităţi de pescuit al Băncii Mondiale.

„Dacă trebuie să pescuim de patru ori mai mult pentru a prinde peşte de două ori mai mult, singura explicaţie este că nivelul populaţiei de peşte a scăzut foarte mult”, spune Fontaubert.

[ad_2]

Source link

/ 5
Thanks for voting!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *