Home » coruptie » RETROSPECTIVĂ 2015, un an negru pentru Romani din multe puncte de vedere

RETROSPECTIVĂ 2015, un an negru pentru Romani din multe puncte de vedere

RETROSPECTIVĂ 2015, un an negru pentru Romani din multe puncte de vedere

RETROSPECTIVĂ 2015

A venit momentul să ne amintim cel mai important eveniment de stradă al anului trecut, care a dus la căderea guvernului. Într-o singură seară, 25.000 de oameni au ieşit în stradă în Capitală și alte zeci de mii în toată țara. În 2015, românii au protestat pentru o societate mai bună, pentru legi corecte, împotriva băncilor și împotriva politicienilor.

 

loading…

//

În luna ianuarie, francul elveţian a atins cel mai mare nivel din istorie: 4 lei şi 58 de bani. Recordul s-a tradus în dublarea ratelor pentru 75.000 de români, care luaseră împrumuturi în această monedă. Şocul financiar a dus la proteste în toată țara.

Afara, afară cu băncile din ţară! Afară, afară cu băncile din ţară!”

La mijlocul lunii februarie, și românii din Marea Britanie ieșeau în stradă. Protestele aveau loc în fața sediului televiziunii Channel 4. Jurişti, profesori, studenţi sau muncitori în construcţii, cu toţii şi-au arătat nemulţumirea faţă de documentarul „Vin românii”. Reportajul, spuneau ei, era unul părtinitor şi discriminatoriu față de românii care muncesc în Regat.

Urât din partea lor, am făcut atâtea… muncim, nu mâncâm lebede, așa cum au scris în documentarul lor. Noi muncim, plătim taxe, plătim chirie, plătim de toate.”

Au regizat un film astfel încât să discrimineze o ţară întreagă, un popor, o naţiune.”

Documentarul realizat de Channel 4 a declanșat și reacția ministrului român de Externe. Într-o scrisoare trimisă omologului său de la Londra, Bogdan Aurescu își exprimă regretul pentru repetarea unor clișee în cazul românilor din Regat.

Nu a fost singura reacţie. Un grup de români a realizat un documentar-replică: 13 Shades of Romanian. Materialul – difuzat de Digi24 – prezintă povestea a 13 români de succes, care s-au stabilit în Marea Britanie, care trăiesc, muncesc şi s-au integrat fără probleme.

loading…

//

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More 320 posts in coruptie
Recommended for you
SENZAȚIONAL, am aflat cauza PIZDIFICĂRII BĂRBAȚILOR, nu este o Glumă , SITUAȚIA ESTE gravă

Responsabili pentru acestă Crimă și pentru Restul Suferinței OMENIRI, Vinovatii Principali sunt Reptilieni și aliati...