Home » stiri » Revoluționarii au reluat protestele din Piața Victoriei

Revoluționarii au reluat protestele din Piața Victoriei

Revoluționarii au reluat protestele din Piața Victoriei

 

Revoluționarii sărbătoresc Rusaliile prin proteste în fața Guvernului. Aproximativ 30 de revoluționari au ieșit în fața Guvernului pentru a își exprima nemulțumirile față de neacordarea tuturor indemnizațiilor prevăzute de Legea 341/2004 a recunoștinței față de luptătorii care au contribuit la victoria Revoluției din 1989.

 

Revoluționarii au reluat protestele

Două persoane au declarat că sunt în greva foamei până la soluționarea cerințelor acestora.

Manifestanţii au agăţat de copacii din parc bannere mari inscripţionate cu revendicările lor: „Solicităm dialog cu Victor Ponta”, „Cerem respectarea tuturor legilor”, „Vrem să redăm speranţa tinerilor şi să ştergem lacrimile bătrânilor”, „Greva foamei împotriva corupţiei generalizate ridicată la rang de politică de stat”.

De asemenea, revoluţionarii au scandat şi au spus în cor „Tatăl nostru”, precizând că în acest fel se roagă pentru cei doi revoluţionari care sunt în cea de-a nouăsprezecea zi de grevă a foamei, dar şi pentru cei care care au murit în Revoluţia din 1989.

Preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, Dumitru Dincă, a declarat că iniţial cinci persoane, printre care şi el, au intrat în greva foamei. El a precizat că, din cauza unor probleme de sănătate, a fost nevoit, împreună cu alţi doi colegi, să renunţe la această formă de protest, dar continuă să-şi susţină colegii.

„Cerem respectarea statului de drept şi respectarea tuturor legilor: Legea pensionarilor, Legea sănătăţii, Legea învăţământului, Legea protecţiei sociale, precum şi Legea 341/2004 cu privire la recunoştinţa poporului român acordată revoluţionarilor eroi, fără de care nu s-ar fi putut face trecerea de la comunism la democraţie şi statul de drept pe care premierul îl ignoră şi îl calcă în picioare. Dorim dialog pentru că problemele noastre nu mai sunt unilaterale, sunt ale întregii societăţi civile”, a spus Dincă.

Proteste ale unui grup de revoluţionari au avut loc şi în luna mai, în apropierea sediului Guvernului, la unele dintre acţiuni jandarmii fiind nevoiţi să intervină, după ce manifestanţii au blocat, pentru scurt timp, Bulevardul Kiseleff sau Bulevardul Aviatorilor.

Premierul Victor Ponta declara că în România sunt 4-5.000 de revoluţionari care au luptat în decembrie ’89 şi care şi-au riscat viaţa, iar drepturile acestora vor fi achitate, existând fonduri alocate în acest sens. Premierul preciza că sunt însă şi „impostori revoluţionari făcuţi de echipa Dumitru Costin – Mihăieş”, iar aceştia nu vor fi niciodată plătiţi.

Revoluționarii au reluat protestele,Revoluționarii au reluat protestele,Revoluționarii au reluat protestele,Revoluționarii au reluat protestele,Revoluționarii au reluat protestele

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More 1288 posts in stiri
Recommended for you
Eurodeputat socialist: Oficialii europeni nu sunt proşti, Guvernul României e cel care dezinformează Bruxelles-ul. Regret ce a făcut ministrul Justiţiei

[ad_1] Reporter RFI: Cum calificaţi propunerea făcută de ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader, de...