Home » stiri » Stere Farmache, fost şef al bursei, a intrat în boardul Sphera Group (KFC şi Pizza Hut)

Stere Farmache, fost şef al bursei, a intrat în boardul Sphera Group (KFC şi Pizza Hut)

astăzi, 00:00

Autor:


Roxana Rosu

Stere Farmache, fost şef al Bursei de Valori, a fost numit administrator al Sphera Group, operatorul francizelor KFC, Pizza Hut şi Taco Bell, după ce Elyakim Davidai, israelianul care în 1992 a adus Pepsi în România, a renunţat recent la mandat din motive personale.

Stere Farmache a devenit membru al Consiliului de Administraţie al companiei pe 9 februarie, pe o perioadă de trei luni sau până la data la care acţionarii vor decide numirea unui nou membru.

Stere Farmache a fost numit la conducerea BVB în 1995 şi din 2007 a preluat şi funcţia de preşedinte. El a renunţat la conducerea BVB în 2008 şi a devenit prim-vicepreşedinte executiv al Alpha Bank Romania, pentru ca în 2013 să preia conducerea SSIF Dorinvest.

În septembrie 2015, Farmache a fost selectat în cadrul Directoratului Fondului Român de Contragarantare, iar la 6 octombrie 2017 este numit preşedinte al acestuia. Acţiunile Sphera Group se tranzacţionau ieri la 38,4 lei, plus 1% faţă de şedinţa precedentă. De la începutul anului acţiunile SFG au minus 6,6% faţă de creşterea de 3% a pieţei. 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 13.02.2018

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More 1288 posts in stiri
Recommended for you
Eurodeputat socialist: Oficialii europeni nu sunt proşti, Guvernul României e cel care dezinformează Bruxelles-ul. Regret ce a făcut ministrul Justiţiei

[ad_1] Reporter RFI: Cum calificaţi propunerea făcută de ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader, de...