Studiile arată că și medicamentele au scopul lor! Se pare că antidepresivel…

Studiile arată că și medicamentele au scopul lor! Se pare că antidepresivel…

[ad_1]

Medicii speră ca, prin intermediul acestui studiu să nu mai existe dubii cu privire la importanța medicamentelor, care luptă cu depresia.

Antidepresivele funcționează, iar unele sunt mai eficiente decât altele, cel puțin asta susțin cercetărorii, care în sfârșit au făcut lumină în cazul acestui subiect.

Milioane de oameni, din lumea întreagă, ar trebui să ia medicamente antidepresive, însă aceștia nu o fac din varii motive.

Dacă pacienții diagnosticați cu cancer sau cu boli cardiace nu și-ar mai lua tratamentul, gândiți-vă ce s-ar putea întâmpla.

Este oficial, antidepresivele nu au nicio legătură cu conspirația, ele au rolul lor.

“Depresia este poate cel mai important factor care duce la îmbolnăvirea populației, la nivel global.” spune John Geddes, profesor epidemiolog în cadrul Universității Oxford. Depresia afectează aproximativ 350 de milioane de oameni anual.

“Antidepresivele sunt o variantă foarte bună, pentru a trata depresia, așa că trebuie luate măsuri imediate, asta dacă nu ne dorim să îngropăm o societate întreagă.” A menționat Andrea Cipriani, din partea NIHR Oxford Health Biomedical Research Centre, conducătorul studiului.

Dezbaterea, cu privire la antidepresive, a fost din păcate blamată mai mereu de aceea foarte mulți medici și pacienți evită să vorbească despre începerea unui tratament cu antidepresive. Unii pacienți chiar cred că există companii farmaceutice care fac teste pe oameni, prin intermediul antidepresivelor.

Studiul publicat în The Lancet, a durat șase ani și a fost condus de o echipă de experți în domeniu. Cercetarea a constant în administrarea de medicamente antidepresive și de palcebo, la aproximativ 500 de participanți.

Cel mai cunoscut antidepresiv administrat a fost Prozac, cunoscut și sub denumirea de fluoxetin, însă acesta a condus la apariția câtorva efecte adverse, devenind cel de-al șaselea medicament tolerat de organism. Cel mai eficient medicament s-a dovedit a fi amitriptlinul.

Cipriani este de părere că medicamentele au importanța lor și că ercetările nu pot arăta cu exactitate care este medicamentul potrivit fiecărui pacient, întrucât organismul reacționează diferit.

Antidepresivele și terapiile psihologice pot avea un efect extraordinar asupra tratării depresiilor. Din păcate, aproximativ 80% dintre pacienți opresc tratamentul după doar o lună și, astfel, efectele nu apucă să fie vizibile.

Geddes spunea că „din păcate, nu avem un tratament precis pentru depresie, însă cercetările arată că oamenii au nevoie de dezvoltarea unei medicații precise. ”

Cum funcționează, mai exact, antidepresivele?

Eistă și alți experți care sunt de părere că antidepresivele sunt extrem de importante. De exemplu, profesorul Carmine Pariante spune că antidepresivele funcționează în cazul pacienților cu boli mentale, ajutându-i să vadă lucrurile mai clar și să aibă moralul mai ridicat.

Dr James Warner, psihiatru la Imperial College, din Londra spunea: „cel mai riguros studiu confirmă faptul că antidepresivele ocupă un rol important în tratarea afecțiunilor mentale. Depresia poate duce la apariția mai multor boli grave, care pun realmente viața pacienților în pericol.”

Deci, având studiile în față, putem spune că unele medicamente chiar au rostul lor…

Sursa studiu: thelancet.com

(function(d, s, id){
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) {return;}
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
!function(f,b,e,v,n,t,s)
{if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};
if(!f._fbq)f._fbq=n;n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;
n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,document,’script’,
‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘145295002897893’);
fbq(‘track’, ‘PageView’);
(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/en_GB/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

[ad_2]

Source link

/ 5
Thanks for voting!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *