Home » stiri » Tudorel Toader, suspectat că a publicat documente secrete – o rezoluţie a Inspecţiei Judiciare, anexată în raportul anti-Kovesi

Tudorel Toader, suspectat că a publicat documente secrete – o rezoluţie a Inspecţiei Judiciare, anexată în raportul anti-Kovesi

Surse judiciare susţin că acel document este unul secret pentru că speţa nu a fost finalizată, fiind încă pe masa de lucru a Inspecţiei Judiciare. Şi, conform legii, în acest stadiu, documentele Inspecţiei Judiciare sunt confidenţiale. „Actele, documentele sau orice alte informaţii care se află pe rolul Inspecţiei Judiciare au caracter confidenţial, cu excepţia celor care constituie, potrivit legii, informaţii de interes public”, se arată în Legea 317 din 1 iulie 2004 după care funcţionează Consiliul Superior al Magistraturii.

 

Astfel, ministrul Tudorel Toader ar putea fi acuzat că a încălcat articolul 304 al Codului Penal, putând fi acuzat de săvârsirea infracţiunii de “Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice”.

 

În funcţie de circumstanţele în care s-a săvârşit această infracţiune, pedeapsa poate fi închisoarea între 1 lună şi 3 ani sau amendă.

 

Tot la Iohannis

 

Interesant este că, în acest scenariu, ancheta poate fi demarată doar de Parchetul General, după o autosesizare.  În cazul lui Tudorel Toader, declanşarea unei anchete trebuie aprobată de preşedintele Klaus Iohannis.

 

În legătură cu acest caz, fostul ministru de Justiţie  Cătălin Predoiu a scris pe blogul său din  “Adevărul” că “Ministrul justiţiei a ”intrat” în atribuţiile CSM prin invocarea ca argument a raportului Inspecţiei Judiciare, în condiţiile în care acesta nu este definitiv din punct de vedere al procedurilor legale şi nu a fost  validat de CSM. În plus, raportul invocat de ministru are concluzii contradictorii, 3 opinii contra 3 opinii…”.

Anexa 6 – Raport Inspecţia Judiciară

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More 1288 posts in stiri
Recommended for you
Eurodeputat socialist: Oficialii europeni nu sunt proşti, Guvernul României e cel care dezinformează Bruxelles-ul. Regret ce a făcut ministrul Justiţiei

[ad_1] Reporter RFI: Cum calificaţi propunerea făcută de ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader, de...