Home » stiri » UDMR, amenințată cu desființarea după modelul PCR

UDMR, amenințată cu desființarea după modelul PCR

UDMR, amenințată cu desființarea după modelul PCR

 

PRU PRESS_8

 

 

Deputatul Bogdan Diaconu a anunțat astăzi la Arad că va depune un proiect de lege pentru scoaterea UDMR în afara legii la fel cum s-a procedat cu PCR în 1990. Potrivit președintelui Partidului România Unită, proiectul de autonomie înscrie UDMR ”care se află ilegal atât în Parlament, cât și la guvernare, în rândul formațiunilor separatiste din Europa, cu trimitere spre secesionismul etnic promovat de Rusia în Ucraina”.

Diaconu îl acuză pe Hunor că a radicalizat UDMR ”pentru că așa i-a dictat Budapesta, suportul lui Viktor Orban pentru UDMR fiind esențial”. Dar, mai spune liderul PRU, ”cum Budapesta, la rândul ei, primește diktate nu de la Viena, ca în 1940, ci de la Moscova, Kelemen Hunor și-a înscris formațiunea direct pe linia separatismului rus”.

Mai mult, Diaconu îi acuză pe liderii UDMR că se ocupă de autonomie ca să ascundă faptul că nu au făcut nimic la guvernare pentru etnicii maghiari, decât eventual circ, în timp ce ”pâinea merge direct în buzunarele liderilor maghiari sub formă de milioane de euro și fără atingerea justiției pentru că ar fi discriminare să-i acuzi pe politicienii UDMR de corupție”.

Președintele PRU vrea ca ”liderii UDMR să aștepte în ilegalitate precum comuniștii de odinioară venirea tancurilor rusești care să-i readucă la lumină. Între timp însă au venit americanii așa că pot să aștepte mult și bine. Viața în ilegalitate este singurul răspuns pentru organizația ilegală UDMR!”

sursa-stiripesurse.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More 1288 posts in stiri
Recommended for you
Eurodeputat socialist: Oficialii europeni nu sunt proşti, Guvernul României e cel care dezinformează Bruxelles-ul. Regret ce a făcut ministrul Justiţiei

[ad_1] Reporter RFI: Cum calificaţi propunerea făcută de ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader, de...