Home » coruptie » UDMR desfiinţează votul prin corespondenţă

UDMR desfiinţează votul prin corespondenţă

UDMR desfiinţează votul prin corespondenţă

 

UDMR desfiinţează votul prin corespondenţă

UDMR desfiinţează votul prin corespondenţă

 

 

Votul prin corespondenţă ar crea inegalităţi între românii din străinătate şi cei din ţară, spune la RFI senatorul UDMR Marko Bela. El crede că formaţiunea sa nu ar putea vota o astfel de lege, mai ales în lipsa unor „dezbateri serioase”.

„Nu susţinem votul prin corespondenţă. Eu cred că votul prin corespondenţă ar ridica o serie de probleme pe care nu le-am discutat şi probabil că nu vom reuşi să le rezolvăm. S-a mai spus acest lucru că de fapt creşte riscul de fraudare a alegerilor, dar eu nu mă refer la un astfel de pericol, pentru că dacă am avea vot prin corespondenţă, atunci am fi obligaţi să eliminăm aceste riscuri. Pur şi simplu, s-ar crea o inegalitate şi anume în cazul celor care trăiesc în străinătate ar exista o facilitare a votului, în timp ce cei din ţară n-ar avea o astfel de facilitate”, declară Marko Bela.

Întrebat ce soluţii vede pentru românii din străinătate, senatorul UDMR a răspuns: „Cât mai multe centre de vot, cât mai multe puncte, unde cei care trăiesc în diasporă să aibă posibilitatea să voteze”.

Votul prin corespondeţă ar putea însemna un număr mai mare de voturi ale românilor din diaspora la alegerile parlamentare, ceea ce ar micşora procentul obţinut de UDMR.

 

 

sursă-stiripesurse

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More 320 posts in coruptie
Recommended for you
SENZAȚIONAL, am aflat cauza PIZDIFICĂRII BĂRBAȚILOR, nu este o Glumă , SITUAȚIA ESTE gravă

Responsabili pentru acestă Crimă și pentru Restul Suferinței OMENIRI, Vinovatii Principali sunt Reptilieni și aliati...