Home » Conspiratii » Un primar din Vaslui le dă burse copiilor din comună să meargă la facultate…

Un primar din Vaslui le dă burse copiilor din comună să meargă la facultate…

[ad_1]

Corneliu Stîngă (33) ani se află la primul mandat de primar, fiind ales edil al comunei Vetrişoaia la alegerile din 2016 din partea PNL. Încă de la începutul mandatului, a promis consătenilor că nu va face parte din categoria celor care investesc în panseluţe şi borduri, educaţia copiilor din sat numărându-se printre priorităţile sale.

Astfel, unul dintre proiectele iniţiate de Corneliu Stîngă, la scurt timp după ce a ajuns primar a fost cel privind încurajarea elevilor din sat să îşi continue studiile după absolvirea liceului, ştiut fiind faptul că tot foarte mulţi dintre elevii din mediul rural renunţă la studii după absolvirea liceului sau chiar a gimnaziului pentru că familiile nu au bani pentru a-i susţine.

Hotărârea iniţială, votată de Consiliul Local, pentru anul universitar 2016 – 2017, prevedea un singur criteriu de selecţie: performanţa. Astfel, toţi studenţii comunei Vetrişoaia, care au medii mai mari de 7.00, să beneficieze de o bursă de merit în cuantum de 2.000 de lei (1.000 de lei pe semestru). Cei zece studenţi din comună s-au încadrat cu mult peste media minimă stabilită drept condiţie obligatorie, ultima medie fiind de 8.33, iar cea mai mare de 9.80.

Pentru anul universitar în curs, primarul a decis dublarea valorii burselor. Astfel, fiecare student cu rezultate bune la învăţătură urmează să primească o bursă de 4.000 de lei (2.000 de lei pe semestru). Studenţii sunt aşteptaţi cu adeverinţele de la facultăţi, care să le ateste rezultatele la învăţătură din primul semestru, până pe 15 martie.

Potrivit primarului Corneliu Stîngă, studenţii din Vetrişoaia studiază la facultăţi de top din întreaga ţară. Edilul speră ca prin intermediul burselor să-i stimuleze să înveţe şi mai mult. În funcţie de posibilităţile bugetului local, valoarea burselor va fi majorată periodic.

”Ştim că sistemul este subfinanţat şi elevii, studenţii, olimpicii care ne fac atâta cinste se aleg cu câte o strângere de mână şi câte un premiu modic. Performanţa trebuie sprinjinită şi încurajată. Educaţia trebuie să fie o prioritate pentru toţi”, afirmă primarul Stîngă.

Proiecte privind susţinerea educaţiei îi vizează şi pe elevii de gimnaziu. Pentru a stimula competiţia în rândul elevilor din sat, primarul pregăteşte un concurs de matematică în care să fie antrenaţi elevi din mai multe comune, cei mai buni urmând a fi premiaţi din fondurile bugetului local.

Mai puteţi citi:

Colosala poveste a Paraschivei, fata de la ţară admisă cu 9,40 la Medicină. Are 25 de ani, a abandonat şcoala de sărăcie şi a reluat-o graţie unui preot cu suflet uriaş

Cum a reuşit un primar să transforme un colţ de ţară sărac în una din cele mai frumoase comune: piscină, teatru de vară, zone de agrement

[ad_2]

Source link

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More 517 posts in Conspiratii
Recommended for you
Peste 23.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional, cele mai multe î…

[ad_1] Mai puţin de o sută de locuri de muncă disponibile sunt în judeţele Giurgiu,...