VIDEO Aleksandra, tânăra care nu era considerată cetăţean român de instituţiile statului, şi-a primi…

[ad_1]

 

Aleksandra a venit la Direcţia de Evidenţă a Persoanei din Târgu Jiu pentru a-şi ridica „buletinul“.  

 

„Am emoţii. Sunt cetăţean al României şi mă mândresc cu acest lucru. Mama mea nu m-a ajutat cu nimic. Sunt fericită că am reuşit să obţin actul de identitate. Este a doua mea naştere. O să iau viaţa de la capăt. O să merg la şcoală, pentru că îmi doresc să îmi termin studiile, după care vreau să iau permisul de conducere. De la 17 ani am luptat de una singură pentru a obţine actul de identitate, iar până atunci tatăl meu a încercat, dar nu am reuşit. Sunt puţin supărată pe statul român, dar îi mai dau o şansă. A fost foarte greu. Dacă nu mă ajuta mass-media, nu făceam nimic“,

a spus Aleksandra. 

 

„Nu mă mai puteam opri din plâns“

 


 

În urmă cu patru zile, Aleksandra a primit certificatul de naştere: „Am plâns foarte mult atunci când am primit, acum trei zile, certificatul de naştere. Nu mă mai puteam opri din plâns“.

 

Vrea să devină jandarm

Aleksandra vrea să se angajeze şi să-şi termine studiile. Mai mult decât atât, Aleksandra îşi doreşte să devină jandarm: „Deocamdată, vreau să mă angajez ca ospătar şi, după ce o să termin şcoala, vreau să devin jandarm. Eu îmi doream să devin poliţistă, dar, din păcate, nu s-a putut pentru că nu aveam acte de identitate. Este dorinţa mea de mică“.

Povestea Aleksandrei

Aleksandra s-a născut într-un spital din Germania, acolo unde tatăl ei din judeţul Gorj se afla la muncă. El a cunoscut o femeie de naţionalitate poloneză de care s-a îndrăgostit, iar rodul iubirii dintre ei a fost Aleksandra. De la spital s-a eliberat un certificat constatator în care era menţionat doar numele mamei, dar nu şi pe cel tatălui. Mai târziu s-a constatat că numele mamei nu era real şi că aceasta era căsătorită atunci când Aleksandra a fost adusă pe lume. Din toată această situaţie au apărut încurcăturile care au transformat viaţa acesteia într-un coşmar. Potrivit legilor, soţul din perioada aceea al mamei era considerat şi tatăl Aleksandrei, motiv pentru care ea nu era recunoscută ca cetăţean român, cu toate că tatăl ei a făcut un test de paternitate care a dovedit filiaţia.

 

La vârsta de două luni, Aleksandra a ajuns în Gorj împreună cu părinţii ei. După puţin timp, mama s-a întors în Germania şi nu s-a mai întors în România, la copilul ei. 

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);

fbq(‘init’, ‘253361638393458’);
fbq(‘track’, “PageView”);(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5&appId=209742945804238”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

[ad_2]

Source link

/ 5
Thanks for voting!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *