VIDEO Bărbat purtat zeci de metri pe capota unui jeep după ce fusese înşelat, în încercarea de a-i prinde pe escroci

[ad_1]

Mai mulţi gălăţeni care îşi fac cumpărăturile în piaţa de pe strada Basarabiei au reclamat în ultimii ani că au fost înşelaţi după ce au cumpărat ţigări, descoperind că, de fapt, în pachete era polistiren şi cuie.

Un astfel de incident a avut loc şi astăzi în locaţia amintită, acesta putând lua o turnură tragică dacă nu ar fi intervenit la timp poliţiştii locali. Reprezentanţii Serviciului Siguranţă Rutieră din cadrul Poliţiei Locale Galaţi au observat la un moment dat cum un gălăţean cu un pachet în mână a luat-o la fugă spre un jeep, iar acesta a plecat în trombă, cu persoana amintită pe capotă, aşa cum se poate vedea şi pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere din piaţă.

Din fericire, bărbatul purtat zeci de metri pe capota maşinii nu a fost rănit. Pentru că au văzut că nu pot scăpa cu fuga, şoferul şi o femeie au abandonat maşina şi au fugit de la locul faptei. La scurt timp, la faţa locului a apărut proprietarul jeepului care a pretins că nu ştie nimic legat de cele întâmplate, deşi în portbagajul maşinii au fost descopeite zeci de pachete pline cu sticle de apă, cuie şi polistiren în loc de ţigări.

Schema escrocheriei este simplă. O femeie îi propune unui potenţial cumpărător să cumpere ţigări, îi ia banii şi apoi fuge cu ei sau îi dă cartoane pline cu polistiren şi cuie în loc de ţigări. În cazul de faţă, femeia a fugit cu banii şi a încercat să dispară de la faţa locului cu ajutorul unui individ care conducea un jeep. La apariţia poliţiştilor locali, cei doi au abandonat autovehiculul, iar proprietarul maşinii a încercat să scape, susţinând că nu ştie cine sunt cei doi escroci.

”În această situaţie, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţă Rutieră au procedat la oprirea conducătorului auto, stabilind că cel în cauză se numeşte C.I., din Galaţi. Acesta a fost ulterior identificat ca fiind cel care oferea spre vânzare pachete de ţigarete ce conţineau ambalaje, cartoane, peturi, cuie şi polistiren numitului V.I., din Brăila”, a precizat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi.


La controlul efectuat în portbagajul autoturismului, oamenii legii au găsit cinci pachete de ţigarete de diferite mărci, zece pachete pline cu polistiren şi cuie şi şapte pachete de forma unui carton de ţigarete, confecţionate din carton, învelite în folie neagră şi pline cu ambalaje, cartoane, peturi, cuie şi polistiren.

”În acest caz, poliţiştii locali au fost întocmit actele procedurale, conform legislaţiei în vigoare, atât făptuitorul, cât şi bunurile au fost predate secţiei de Poliţie competente în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune”, a declarat Aurelia Matei.

În ianuarie 2017, poliţiştii locali s-au confruntat cu o situaţie asemănătoare. Oamenii legii au depistat mai multe persoane certate cu legea care vindeau cuie şi polistiren în loc de ţigarete. Atunci au fost confiscate 31 de cutii din carton umplute cu resturi de hârtie, cuie şi polistiren. 

[ad_2]

Source link

/ 5
Thanks for voting!