Home » Conspiratii » VIDEO Ce este masajul maramureşean şi tehnica „mănunchiul de nuiele“: „Este…

VIDEO Ce este masajul maramureşean şi tehnica „mănunchiul de nuiele“: „Este…

[ad_1]

Un fizioterapeut din Maramureş îşi mediatizează o tehnică de relaxare pe care a intitulat-o „masaj maramureşean”.

Specialistul a ales manevre de masaj care poartă şi denumiri inspirate din folclorul local. „Am încercat să dăm o autentictate procedurilor din acest spa. Când am crescut gama terapiilor, am ajuns să avem în protocolul spa-ului aproape 2.000 de terapii, în concluzie, trebuia să avem ceva care să reprezinte cumva specificul zonei, pentru că în general, clienţii caută mereu ceva specific zonei în care se duc ca turşti”, explică fizioterapeutul Francisc Fekete.

„Practic, în masajul «Maramureş aroma therapy» sunt combinate manevre de masaj cu manipulări şi elemente din stratching tocmai pentru a favoriza detensionarea articulară şi musculară. Este, în sine, un masaj relaxant, dar şi viguros, în acelaşi timp şi se adresează întergului corp. Cuprinde manevre uşoare, dar şi ferme, pentru detensionarea ţesulului moale, a musculaturii”, mai spune e.

Manevre împrumutate din „bătuta pe picior“

Prima manevră pe care o face se adresează extremităţilor, respectiv degetele de la mâini şi de la picioare. Asocierea, mai spune fizioterapeutul, este cu dansul popular. Efectele sunt, însă, nebănuite. „Prima asociere în acest masaj, pentru a-i da o identitate proprie, este dansul popular maramureşean, care are la bază aceste «bătute pe picior». Prin manevrele de debut de la laba piciorului se crează nişte impulsuri la nivelul intestinului subţire, intestinului gros, practic către organele interne. Pe asta se bazează masajul reflexogen“, mai spune el.

Manevrele de masaj pe care le foloseşte fizioterapeutul sunt obişnuite, însă au fost alese în aşa fel încât să poată da o identitate proprie întregii proceduri. „Sunt o serie de manevre în masaj care nu au fost puse în evidenţă. «Mănunchiul de nuiele», spre exemplu, e o manevră de tapotament, adică batere, care poate fi de mai multe forme. E o manevră excitantă a capetelor nervoase şi poate fi făcută în mai multe variante. Eu am ales metoda care se potriveşte cel mai bine în acest context“, mai arată Francisc Fekete.

Conceptul a fost al lui, iar feedbackul a fost foarte bun, după cum mai spune el. Masajul este adresa oricui, însă pentru că are câteva mişcări mai ferme, este preferat în special de bărbaţi. „Fiecare procedură te trece prin alte stări. Acest tip de masaj a venit ca o semnătură a spa-ului nostru, am vrut să facem ceva autentic, ca un răspuns la faptul că mereu căutăm să aducem lucruri exotice, în loc să folosim valorile noastre, pe care le avem la îndemână“, mai explică el.

Beneficii ale masajului

„Maramureş aroma therapy“, prin manevrele specifice, produce o serie de reacţii benefice la nivelul sistemului nervos, muscular şi endocrin. „Pe plan mental reduce stresul, reglează somnul şi creşte puterea de concentrare, în plan emoţional reduce anxietatea şi redă încrederea în sine, iar pe plan fizic creşte elasticitatea pielii, tonifică relaxează musculatura întăreşte ligamentele şi sistemul nervos“, mai explică Fracnisc Fekete.

De asemenea, uleiurile foloste sunt foarte importante, cele de lavandă, iasomie sau mandarină fiind peferate. În „Maramureş aroma therapy“, combinaţia de uleiuri esenţiale te duce cu gândul la mirosul florilor de fân, în timp ce pe fundal se aude o doină din Maramureş, iar clientul stă întins pe o cergă de lână.

[ad_2]

Source link

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More 517 posts in Conspiratii
Recommended for you
Peste 23.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional, cele mai multe î…

[ad_1] Mai puţin de o sută de locuri de muncă disponibile sunt în judeţele Giurgiu,...