Home » stiri » VIDEO Dovada că se poate circula în siguranţă pe loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş – Turda: „În …

VIDEO Dovada că se poate circula în siguranţă pe loturile 3 şi 4 ale Autostrăzii Sebeş – Turda: „În …

[ad_1]

„Autostrada A10 între nodurile Turda şi Aiud este pregătită pentru a primi traficul rutier, aşa cum o demonstrează filmarea de la bordul maşinii realizată în această dimineaţă Însă Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere tergiversează recepţia şi deschiderea a 28,75 km pe loturile 3 (Tirrena Scavi) şi 4 (Porr), deşi se poate circula în perfectă siguranţă cu viteza maximă permisă pe autostradă atât pe tronsonul Decea-Turda, precum şi pe Decea-Aiud, acesta din urmă fiind gata încă de la finalul lunii noiembrie 2017”, susţin reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.

În postarea din mediul online se mai precizează că recepţia pe lotul 4 trebuia realizată la data stabilită iniţial. ”În cadrul discuţiilor din ultimele luni dintre CNAIR, constructorul Porr şi consultantul de pe lotul 4, data pentru efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor pe acest contract a fost stabilită pentru ziua de ieri, 15.02.2018. Constructorul a confirmat în repetate rânduri această dată, asumându-şi că va finaliza în timp util lucrările supuse recepţiei. CNAIR a promis că va efectua testele necesare prin CESTRIN şi că se va prezenta cu rezultatele obţinute pe 15.02.2018. Însă ieri oficialii CNAIR nu au ajuns pe şantier.

Lucrările aferente autostrăzii au fost finalizate. Porr şi-a respectat partea de înţelegere. Ce a făcut CNAIR? În stilul caracteristic din ultimul an, a lipsit, nu a trimis nicio notificare în acest sens şi a demonstrat încă odată ce partener «serios» este statul român. Coincidenţă sau nu, zilele acestea, consultantul plătit de CNAIR a început să «găsească» diferite defecte pe tronsonul de autostradă, cum ar fi un podeţ de beton neconform de pe drumul de întreţinere, un gard de protecţie netensionat şi alte nimicuri (care, chiar dacă ar fi probleme reale, pot fi rezolvate după ce se dă drumul la trafic)”, au completat reprezentanţii asociaţiei.

Aceştia se referă şi la riscul la care se expun în continuare şoferii care circulă pe DN1 între Alba Iulia şi Cluj, un drum aglomerat, îngust şi periculos, în condiţiile în care autostrada, cel puţin loturile finalizate, nu a fost deschisă circulaţiei.

„În timp ce CNAIR încearcă să intimideze constructorul folosindu-se de consultant, căutând nod în papură şi întârziind nejustificat deschiderea circulaţiei, pe drumul naţional paralel (DN1) a avut loc chiar aseară un accident grav! În imaginea capturată de pe Waze (ataşată mai jos) puteţi observa lungimea coloanei de maşini care s-a format. Acest lucru nu s-ar fi întâmplat dacă autostrada ar fi fost deschisă! Solicităm din nou oficialilor CNAIR să renunţe la orgolii, la aceste dispute neproductive cu antreprenorii şi să fie responsabili pentru că oamenii îşi riscă viaţa pe drumul naţional paralel în loc să circule în condiţii de siguranţă maximă pe autostradă!”, mai precizează Asociaţia ”Pro Infrastructură”.

Accidentul la care se face referire s-a petrecut joi seara, în jurul orei 18.00, pe DN1, între Unirea şi Turda (zona Dumbrava). Şoferul unui autoturism Audi A8, cetăţean bulgar, în vârstă de 48 de ani, a depăşit o coloană de maşini, iar din sens opus circula un TIR de Călăraşi. Cei doi conducători auto nu au mai putut evita impactul, aşa că autovehiculele au fost avariate, fiecare, pe partea stângă. S-au format coloane după accident, traficul fiind îngreunat circa o oră.

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);

fbq(‘init’, ‘253361638393458’);
fbq(‘track’, „PageView”);(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = „http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5&appId=209742945804238”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

[ad_2]

Source link

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More 1296 posts in stiri
Recommended for you
Cosmonauții fantomă ai fostei URSS. Controverse și fapte greu de înțeles

Războiul Rece dintre URSS și SUA nu s-a transformat într-un conflict armat însă, între cele...