Home » Conspiratii » VIDEO Primarul Timişoarei, jigniri grosolane la adresa unor jurnalişti:„Par…

VIDEO Primarul Timişoarei, jigniri grosolane la adresa unor jurnalişti:„Par…

[ad_1]

Timişoara s-a confruntat la sfârşitul săptămânii trecute cu probleme în furnizarea la parametri normali a căldurii în sistem centralizat. În acest timp, primarul Nicolae Robu a spus că problemele au fost minore, iar reprezentanţii Colterm au pus disfuncţiunile pe seama unor „probleme tehnice”.

Jurnaliştii locali aveau să dezvăluie, însă, că „problemele tehnice” sunt, de fapt, provocate de o reducere a cantităţii de gaz furnizate Coltermului din cauza datoriilor pe care Colterm le are către Eon, semnalând că există riscul ca Eon să oprească gazul, lăsând fără căldură şi apă caldă zeci de mii de familii. De altfel, însuşi primarul Nicolae Robu a declarat că Eon furnizează în momentul de faţă gaz doar în baza cuvântului său de onoare.

În urma ninsorilor din ultimele zile, singurele serioase din acest an, reprezentanţii Primăriei Timişoara, în frunte cu primarul Nicolae Robu, au fost criticaţi în presa locală pentru modul în care firmele de deszăpezire şi-au făcut treaba. Aflat la Viena, primarul Nicolae Robu a postat joi pe pagina sa de Facebook mai multe poze, susţinând că străzile sunt curate. Ulterior, postarea a fost ştearsă, iar vineri, primarul Nicolae Robu, aflat în drumul de întoarcere de la Viena spre Timişoara, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj în care recunoaşte că deszăpezirea nu s-a realizat aşa cum ar fi trebuit, dând vina pe predecesorul său, Gheorghe Ciuhandu. În aceeaşi postare, Robu i-a atacat pe „jurnaliştii din presa nepresă”, numindu-i „paraziţi sociali”.


„Eu trebuie să respect legea înainte de orice, chiar ştiind că îmi voi atrage înjurături la figurat şi chiar la propriu, total pe nedrept! Şi nu mă refer la cele de la presa mizerabilă, presa nepresă, de fapt, formată din paraziţi sociali ce trăiesc din taxă de protecţie şi taxă de asmuţire! Această presă nepresă nu merită luată în seamă şi ştiu că lumea nu dă doi bani pe ea. Din fericire, există şi presă adevărată şi implicit jurnalişti care se respectă pe ei şi-şi respectă şi profesia, cum o respect şi eu! Eu aveam în vedere mai sus percepţiile şi înţelegerile cetăţenilor de bună credinţă, contrariaţi şi, evident, deranjaţi, văzând că lucrurile nu merg mai bine”
, a scris Robu, pe pagina sa de Facebook.

Războiul primarului Nicolae Robu cu jurnaliştii a continuat la sediul PNL Timiş, acolo unde edilul a convocat conferinţa de presă săptămânală. Venit la conferinţa de presă direct de la Viena şi ajuns cu o întârziere de peste jumătate de oră, primarul a ţinut să trateze un subiect „arzător”: demolarea stadionului Dan Păltinişanu, despre care preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a spus că trebuie demolat când se va găsi sursă de finanţare pentru un nou stadion.

În context, primarul a adus în discuţie postarea pe care a făcut-o referitoare la jurnalişti, lansând un nou atac la adresa ziariştilor. „Sunt tot felul de…nu sunt jurnalişti, că eu ştiu ce fac… ei trăiesc din acea taxă de protecţie sau asmuţire pe la terase, acolo stau, şi sunt cu mintea tulbure de ce consumă din susţinerea celor pentru care reprezintă tonomat. Asta sunt: tonomat. Nu vreau (n.r. – să îi numească pe jurnaliştii la care face referire) (…) Eu sunt, după câte constat, cam singurul în ţară care îmi permit să spun lucrurilor pe nume, pentru că eu n-am timorări în faţa nimănui. În ochii mei cine a decăzut sub un anumit nivel nu o să se mai reabiliteze niciodată”, a spus Robu.

„Pe noi, deocamdată nu ne-a angajat nimeni pe pile politice în funcţii în primării şi în alte instituţii”, a ripostat o jurnalistă, căreia primarul i-a retezat-o prompt. „Există mai multe variante de prostituţie, nu numai pe centuri. Există şi altfel de prostituţie, care e cel puţin la fel de gravă. Eu n-am făcut nominalizări, am scris clar: respect jurnalismul, respect jurnaliştii, e o profesie care presupune foarte multe. Unii le au, alţii nu le au. Eu n-o să tratez niciodată egal pe toată lumea, pentru că suntem la egalitate de şanse”, a mai spus Nicolae Robu.

Pentru că jurnaliştii au continuat să pună întrebări în timp ce el insista să prezinte conceptul unui complex sportiv cu stadion, sală polivalentă, bazin de înot olimpic, patinor şi centru de medicină sportivă cu restaurant McDonald’s la parter, pe care şi le-ar dori cândva construite la Timişoara, primarul Nicolae Robu s-a enervat şi mai tare: „Nu mă întrerupeţi, vă rog frumos. Nu se poate, că tocmai prezint ceva şi ne urmăresc foarte mulţi oameni care trebuie să înţeleagă ce prezint. Nu vă merge diversiunea cu a mă întrerupe să nu poată urmări cei care sunt în faţa calculatoarelor. Vă convine, staţi aici, nu vă convine, la revedere. Şi aşa numai mizerii scrieţi, nu lucruri reale, că probabil atâta pricepeţi, că altfel nu ştiu cum să îmi explic, că într-o vreme scriaţi în acord cu realităţile, dar probabil că s-a schimbat ceva în privinţa celor cu fisele la vreun tonomat în oraş. La revedere!”.

În momentul în care jurnaliştii principalelor publicaţii locale online s-au ridicat şi au părăsit conferinţa, primarul le-a mai aruncat una ziariştilor. „Sunt cel mai tare organism de presă din Timişoara, cu pagina mea de Facebook. Aşadar, vreţi să veniţi aici, nu vreţi să veniţi, la revedere. Eu îmi văd de treabă. Nu e nicio problemă, nu contează. Eu am 35.000 (n.r. urmăritori pe Facebook) fără niciun cent”, a spus Robu, care a continuat să le prezinte conceptul complexului sportive jurnaliştilor rămaşi la conferinţă şi celor care urmăreau conferinţa pe Facebook.

[ad_2]

Source link

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More 517 posts in Conspiratii
Recommended for you
Peste 23.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional, cele mai multe î…

[ad_1] Mai puţin de o sută de locuri de muncă disponibile sunt în judeţele Giurgiu,...