Cele mai nocive alimente

Cele mai nocive alimente

Cele mai nocive alimente

 

Multe dintre alimentele de pe rafturi sunt cancerigene, protejati-va sanatatea renuntand la ele defintiv!

 Scandalurile alimentare din ultima vreme ne-au cam pus pe ganduri. Nu mai stim ce mancam, si cele mai sigure alimente au ajuns un pericol. Legume, carne, lapte, oua, toate ne ameninta sanatatea.  Desi autoritatile ne asigura ca toate produsele cu probleme au disparut din galantare, nu putem fi siguri ca au ramas doar alimentele 100% sanatoase. Aceste alerte venite peste noapte ne fac sa credem ca totul e doar o lupta intre producatorii insetati dupa profit. Dar nutritionistii ne avertizeaza de ani de zile asupra otravurilor din farfurie. Chiar si dupa ce va trece panica generala si mancarea contaminata va disparea, anumite produse alimentare vor ramine la fel de periculoase. Iata care sunt alimentele pe care e bine sa nu le mancam niciodata, mai ales acum, in Postul Mare, cand incercam sa ne curatam organismul de toxine, mancand mai multe verdeturi si mai putina carne.

  • Scandaluri peste scandaluri

    In ultima vreme, scandalurile alimentare s-au tinut lant: lapte cu aflatoxina, carne de curcan cu antibiotice de uz veterinar, mici din carne de cal, prajituri contaminate cu bacterii din fecale, pere si ardei capia cu pesticide, macrou congelat cu paraziti, carne de pui injectata cu apa si sare, oua cu false etichete „bio”. Românii au ajuns experti in chimie de cand cu toate aceste denumiri de care n-am mai auzit pina acum. Toate sunt substante cancerigene sau care produc boli grave. Nu e prima oara cand aflam ca alimentele sunt periculoase. Au mai fost astfel de scandaluri si in anii trecuti, chiar si la case mai mari: castraveti din Spania infectati cu bacteria E.coli, oua din Germania contaminate cu dioxina, iaurt cu dioxina, usturoi chinezesc iradiat, carne de vita canadiana cu E.Coli, carne de sobolani in pietele londoneze, spanac cu Listeria in SUA, oua cu salmonella in SUA, brinza italieneasca cu Listeria, Mango din Mexic cu salmonella, produse KFC cu salmonella. Acestea sunt doar cateva din pericolele alimentare care ne pandesc din galantare. Dar sa adaugam si faptul ca legumele nu sunt doar stropite cu tot soiul de pesticide, ci mai nou, fortate sa se coaca. Iar   România este singuratara care a acceptat stropirea acestora cu Initium, un poluant extrem de periculos. Alimentele modificate genetic ameninta si ele sanatatea noastra, iar animalele ne dau carne cu hormoni de crestere. Parca a venit sfirsitul lumii! In aceste conditii este clar ca nu mai avem de ales, trebuie sa invatam sa fim precauti, sa renuntam la hrana nociva si sa adoptam o alimentatie cit mai naturala. Usor de zis, greu de facut. Exista insa si solutii pentru a ne proteja sanatatea.

  • Fast-food si mezeluri, doua otravuri mortale

In carnea de vita dintr-un hamburger, in cateva tari s-au gasit medicamente veterinare ca Ivermectin, care a fost legat de deteriorari neurologice la oameni, sau Flunixin, un antiinflamator care poate cauza tulburari la nivelul rinichilor, ulcer de stomac, probleme la colon si aparitia singelui in materiile fecale. Renuntati la carnea procesata, in general, si la cea preparata la fast-food, in mod special. Incercati sa va aprovizionati de la crescatorii de vite locali, care isi cresc animalele preponderent cu iarba. De regula, vacile crescute astfel sunt mult mai sanatoase si au nevoie si de mai putine medicamente. In plus, carnea lor este mai nutritiva. Alegeti un furnizor care isi controleaza cu regularitate vitele, nu orice satean are vaci sanatoase. Hot-dogii sunt plini de grasimi saturate, foarte greu de digerat si de asimilat de catre organism. Incercati cremvurstii vegetarieni. Produsele de fast-food contin si o substanta numita azodicarbonamida, fololosita si la obtinerea materialelor plastice. MRSA este o bacterie deseori letala, rezistenta la antibiotice. Despre aceasta se crede ca se inmulteste la animalele carora li se dau antibiotice in exces pentru a li se stimula cresterea si ca ar putea fi gasita si in carnea care ajunge in supermarketuri. Bacteria moare atunci cand carnea infectata este gatita cum trebuie, dar si manevrarea improprie a acesteia ar putea duce la imbolnavire. Nitritul de sodiu, folosit la majoritatea mezelurilor din comert, este considerat cel mai nociv aditiv alimentar, deoarece mareste riscul de cancer colorectal, chiar si cu 50%, si riscul de cancer pancreatic. Renuntati la mezeluri obtinute industrial, unul din 30 de oameni moare de cancer tocmai din cauza mezelurilor. Sunt pline de conservanti care, odata ajunsi in organism, sunt periculosi pentru pancreas. Mezelurile contin asa-numitele grasimi ascunse, care formeaza 40% din greutatea acestor preparate, aparenta de carne este data tot de aditivii alimentari. Dintr-o lista de aproximativ 20 de ingrediente, doar unul singur este carne.

  • Sa nu aveti incredere in orice cartof!

Multe pachete cu fulgi de ovaz instant contin si sirop de porumb cu continut ridicat de fructoza, dar acesta ar putea fi contaminat cu mercur. Majoritatea cerealelor sunt nocive pentru ca sunt prea dulci, contin multi conservanti si nu au in compozitie fibre dietetice. Inlocuiti-le cu cereale normale. Cumparati fulgi de ovaz simpli si indulciti-i cu fructe sau miere. Feriti-va de siropul de porumb cu continut ridicat de fructoza. Chipsurile, in special cele preparate din piure de cartofi, contin carbohidrati, grasimi, aditivi alimentari, potentatori de gust, conservanti, sare, au o valoare nutritiva mica si multe calorii. Atentionarea este valabila si in cazul cartofilor prajiti. Cresc nivelul de insulina, avand efect devastator asupra sanatatii. In ultimul deceniu, cartofii prajiti au capatat o reputatie proasta in ceea ce priveste sanatatea, si pe buna dreptate. Unii cartofi de fast-food nu sunt doar grasi, ci au si zahar adaugat pentru a capata culoarea apetisanta maroniu-aurie si pentru a avea acea crusta crocanta, greu de obtinut acasa. Acrilamida este o substanta care se formeaza in timpul prajirii, coacerii sau frigerii alimentelor si poate dubla riscul de cancer ovarian sau uterin. Substanta se gaseste in paine, cereale, cafea, carne, cartofi, preparate la cuptor, in ulei sau la gratar. Tot ce este prajit, chiar si de origine vegetala, contine acizi grasi de tip trans si acrilamide. Evitati cartofii congelati, cresc nivelul zaharului din singe. Singura sursa de cartofi naturali este taranul care cultiva legumele in gradina. Stati de vorba cu vinzatorii din piete, aflati cum cultiva legumele si asigurati-va ca nu folosesc hormoni de crestere sau pesticide. Un cartof sanatos nu este mare si frumos, iar daca mai gasiti si unul viermanos, aveti certitudinea ca e cultivat natural. Parazitii nu traiesc in legume tratate cu chimicale.

  • Un dusman la conserva

Multe dintre conservele din metal sau din recipientele din plastic contin Bisfenol A (BPA), un compus care a fost legat de o serie de probleme de sanatate, cum ar fi dezvoltarea anormala a organelor reproductive, probleme comportamentale la copii, boli cardiovasculare si modificarea nivelului de insulina, care duce la diabet. Daca nu puteti renunta de tot la conserve, alegeti produse la borcan sau alte recipiente din sticla. Aluminiul nu are ce cauta in bucatarie. Scapati de toate ustensilele, tacamurile si recipientele de aluminiu,  refuzati mancarea la caserole tapate cu aluminiu, nu mai gatiti in folie de aluminiu, renuntati definitiv la ambalarea alimentelor in staniol si folii de aluminiu, nu mai cumparati conserve, bere si racoritoare la cutie. Daunatorul metal a ajuns si in farmacii: antiacizii, acidul acetilsalicilic tamponat si unele vitamine pentru copii. Studiile au aratat ca aluminiul ajunge in organism si prin cereale, prajituri, biscuiti, paste, legume (ciuperci, spanac, ridichi, laptuci), dar si ceaiuri sau bauturi care contin aditivi alimentari cu aluminiu, cum ar fi cacao. Persoanele supraexpuse la aluminiu pot sa prezinte encefalopatie, specifica mai ales la bolnavii care fac dializa. Absorbtia mare de aluminiu poate provoca anemie, osteomalacie (oasele moi sau sfaramicioase), infarcturi. Aluminiul este asociat si altor boli serioase care afecteaza sistemul nervos, precum maladiile Lou Gehrig si Parkinson. Pierderile de memorie, dezorientarea si depresia sunt primele simptome ale supraexpunerii la aluminiu.

 

  • 50 de chimicale pentru aroma de capsune

Crevetii sunt adesea contaminati cu antibiotice, chimicale pentru curatat folosite in fermele de creveti, reziduuri de pesticide toxice si bucati de insecte. Mai mult, doar 2% din toate fructele de mare importate sunt examinate. Fructele de mare prajite reprezinta culmea alimentatiei nesanatoase. Pe linga faptul ca stridiile, crevetii, homarii prajiti, molustele sunt bogate in acrilamide si acizi grasi de tip trans, mai contin si cantitati considerabile de mercur. Desi putini stiu, multe tipuri de inghetata produsa in masa contin extract de alge marine. Este vorba despre caragenan, care actioneaza ca stabilizator, mentinand textura cremoasa. In concentratie mare, caragenanul sau E 407 produce flatulenta si balonare, perforarea intestinului. Pentru a avea un profit cat mai mare, producatorii de alimente recurg la strategii extrem de daunatoare pentru organismul uman, care au scopul de a imita o aroma naturala. Spre exemplu, aroma sintetica de capsune este obtinuta din aproape 50 de substante chimice, multe dintre ele fiind cancerigene. Daca doriti sa colorati deserturile, folositi aditivii de colorare vegetali. Zeama din flori de sofran ingalbeneste pasca, painea, cozonacii, produsele lactate. Clorofila extrasa din urzica da tonuri de verde. Condimentul rosu numit boia se obtine din ardei rosii uscati, la magazin e plin de conservanti si agenti chimici. Trebuie sa fim atenti cum alegem ciupercile. Fiindca stau in hipermarket multa vreme, ajung sa contina viermi de diferite marimi, cam 20 la 100 de grame. Ciupercile ar putea avea si acarieni.

 

  • Fara sucuri acidulate si margarina!

Bauturile acidulate, mai cu seama cele foarte colorate, in afara de coloranti, includ si cantitati mari de zahar: un pahar cu Cola, de exemplu, contine echivalentul a 5 lingurite cu zahar. Variantele dietetice sunt de asemenea daunatoare, prin indulcitorii artificiali de tip aspartam. Majoritatea sucurilor carbogazoase sunt create nu pentru a potoli setea consumatorilor, ci pentru a o stimula. Un singur pahar de suc carbogazos baut zilnic distruge ficatul la fel cum o face alcoolul. Persoanele care consuma des astfel de lichide sunt predispuse dereglarilor metabolice care provoaca boli cronice, precum diabetul sau cancerul. Bolile de inima si pietrele la rinichi sunt o alta consecinta a consumului frecvent de bauturi acidulate, in care e inclusa si apa minerala. Acidul fosforic pe care il contin multe dintre ele distruge echilibrul acid-alcalin din stomac. Rezultatul: probleme cu digestia, arsuri la stomac, eroziunea intestinelor. Alte efecte de groaza: oboseala, depresie, iritabilitate, tremurat, insomnii, dureri de cap, osteoporoza, corodarea dintilor, cancer pancreatic. Margarina e un adevarat criminal. Studiile facute de-a lungul timpului au demonstrat ca alimentul are proprietati cancerigene si ca poate fi vinovat de aparitia si stimularea dezvoltarii celulelor cancerigene. Dincolo de acest aspect, margarina este o masa de grasimi care se depune pe vasele de sange, blocand circulatia sanguina. De asemenea, consumul de margarina creste nivelul colesterolului si provoaca astfel diferite boli cardiovasculare si neurodegenerative. Margarinele slabesc sistemul imunitar, indiferent cate vitamine se spune pe eticheta ca ar contine. Nutritionistii spun ca nu exista mijloc mai eficient de paralizare a sistemului imunitar decat consumul de margarina si de alimente prajite. Provoaca rezistenta la insulina.

  • Painea alba, plina de chimicale

Faina din care se face painea alba este saraca in fibre alimentare, vitamine si minerale si contine peroxid de benzoil, folosit si in produsele de albire a dintilor. Consumata zilnic, painea alba si pufoasa poate fi cauza aparitiei cariilor, a supraponderalitatii si obezitatii, dar si a cancerului la rinichi. Printre cei mai periculosi compusi care se pot gasi in paine, alba sau neagra, se numara oxidantii si agentii de conservare. Sulfatul de sodiu sau bromatul de potasiu pot cauza migrene, iritatii sau chiar greata si varsaturi. Sulfatul de amoniu este un tip de sare anorganica folosita la aluat. Multi producatori de paine il folosesc pentru a obtine acel miez pufos, care produce balonari. Aceasta substanta, combinata cu caramelul, da painii o nuanta maronie. Dar sulfatul de amoniu este si ingrasamint, ignifug sau ingredient folosit la bombe. O paine sanatoasa este cea graham sau din faina de secara. Dar nu de la marile magazine (in niciun caz feliata), ci facuta acasa. Un aparat de facut paine reprezinta o investitie in propria sanatate. Atentie si la faina, putine sortimente nu contin E-uri sau coloranti care-i confera culoarea neagra. Atunci cand cumparati paine integrala, alegeti-o pe cea care are faina integrala mentionata prima pe lista ingredientelor, nu cea rafinata. Cele mai multe vinuri imbuteliate contin bisulfit de sodiu (E222), care este un conservant sintetic, folosit si la curatarea vasului de toaleta. E deosebit de nociv pentru persoanele cu astm. Bisulfitul de sodiu mai este folosit in hrana pentru animalele de companie, chipsuri si alimente murate.


  • Pana si legumele sunt cancerigene

Evitati pe cat posibil tot ce este alb: zahar, sare, paine alba. Consumul excesiv de zahar solicita intens pancreasul, creste indicele glicemic, afecteaza flora intestinala si schimba instinctele alimentare, favorizând dependenta de dulciuri. Evitati si ce este negru: prajeala, arsura, gratar. Culoarea verde este cea sanatoasa, dar si aceasta trebuie cautata cu atentie. Cea mai mare cantitate de nitrati cancerigeni se afla in tulpina si in frunze. Salata, andivele, sfecla, guliile, rosiile, telina si ridichile sunt cele mai susceptibile sa contina nitrati. Unele fructe si legume sunt culese inainte de a fi pe deplin coapte, deci nu au vitamine si antioxidanti. Acest lucru se intampla la acele legume si fructe transportate pe distante foarte lungi. Rosu citrus 2 este un colorant cancerigen interzis, dar nu si pentru cultivatorii de portocale. Acestia au voie sa il foloseasca pentru a da mai multa culoare fructelor, ca sa para mai apetisante. Fructele de hipermaket, oricat ar fi de verificate, contin urme de pesticide, chiar si dupa spalare sau decojire.


  • Sfaturi pe care nu trebuie sa le ignorati

Inainte de a cumpara alimente, cititi cu atentie informatiile de pe ambalaje Produsele preambalate, de patiserie si fast food se inscriu pe lista mancarurilor interzise Uitati de iaurturi cu fructe, alegeti iaurt simplu, cu un continut de proteine de cel putin 6 grame, si adaugati fructe, nuci, cereale acasa Alegeti orezul si pastele bogate in fibre, respectiv orezul brun si pastele 100% din cereale integrale Alimentele sanatoase au si eticheta nutritionala: proteine, grasimi, vitamine, minerale Nu exista suc natural la cutie, cumparati fructe si preparati acasa suc prin stoarcere. Nu cumparati niciodata carne gata tocata. Nici carne transata gata, la caserole. Chiar daca nu scrie pe eticheta, are aditivi. Alimentele facute in casa sunt cele mai sanatoase, mai bine cumparati o carte de bucate daca vreti sa inventati noi feluri de mancare, renuntati la semipreparate, care reprezinta o hrana nesanatoasa.

var venus41884 = { ‘blockId’: 41884, ‘async’: true };(function (w, d, o, t) {o.send = function () {(o.queue = o.queue || []).push(arguments);};var s = d.createElement(t);if (o.async) s.async = 1;s.src = ‘http://block.sw1block.com/rotator/41884.js’;var i = d.getElementsByTagName(t)[0];i.parentNode.insertBefore(s, i);o.send(‘pageview’);})(window, document, venus41884, ‘script’);


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

leacuridinplante

/ 5
Thanks for voting!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *