Home » stiri » Afaceristul italian arestat la Alba Iulia fusese declarat mort de familie şi avea legături cu grupar…

Afaceristul italian arestat la Alba Iulia fusese declarat mort de familie şi avea legături cu grupar…


Ariganello Pasqualino a fost condamnat în Italia la 9 ani şi 3 luni de închisoare, pentru bancrută frauduloasă, insolvenţă frauduloasă şi deturnare de fonduri.Condamnarea la închisoare în Italia pentru omul de afaceri de 62 de ani, care locuieşte în Alba Iulia, datează de peste 10 ani, devenind definitivă în 2008. Pe numele acestuia a fost emis un mandat internaţional de arestare în 2011, dar, italianul, a fost identificat abia acum în România. 

   

Potrivit cotidianului italian Gazeta de Sud, Arigannelo Pasqualino era un antreprenor din Rosarno considerat de anchetatori ca fiind apropiat de gruparea mafiotă ”’ndrangheta dei Pesce”. Aceasta se numără printre cele mai puternice ramuri ale ”’ndranghetei”, cu filiale în 30 de localităţi şi cu interese care se întind de la Reggio Calabria până la Milano. ”Carabinierii din Rosarno au constatat că, deşi familia i-a anunţat moartea, Ariganello lucra în România unde a deschis un restaurant şi avea activităţi în industria construcţiilor. Procuratura din Modena a emis un mandat european de arestare care a fost pus în aplicare de Poliţia Română pe baza indicaţiilor furnizate de carabinieri”, scrie ziarul italian.

 

Marţi, 6 februarie, Curtea de Apel Alba Iulia a decis arestarea la domiciliu a persoanei solicitate.  ”Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia şi în consecinţă: În baza art. 101 alin. 5 lit. a din Legea nr. 302/2004 dispune arestarea provizorie la domiciliu în vederea predării a persoanei solicitate ARIGANELLO PASQUALINO, pe o perioadă de 15 zile, începând cu data de 06.02.2018 şi până la data de 20.02.2018. În baza art. 221 alin. 1 din Codul de procedură penală dispune ca persoana solicitată să nu părăsească pe timpul cât se află sub măsura arestului la domiciliu imobilului. (…) Supravegherea respectării de către persoana solicitată a măsurii şi a obligaţiilor care îi revin pe durata măsurii arestului la domiciliu se va realiza de către Poliţia Municipiului Alba Iulia, judeţul Alba. Cu drept de contestaţie în termen de 24 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţa publică din 06 februarie 2018. Amână soluţionarea cauzei la data de 20.02.2018 ora 13:00”, se afirmă în minuta deciziei de la Curtea de Apel. Interesant este faptul că măsura arestului la domiciliu a fost solicitată de procurorul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel.

    

Situaţia omului de afaceri va fi rediscutată în 20 februarie, până când autorităţile trebuie să prezinte instanţei mandatul de arest tradus în limba română. Ariganello Pasqualino nu a recunoscut în faţa instanţei acuzaţiile şi condamnarea din Italia, susţinând că nu a avut firme în Italia şi nici nu a desfăşurat activităţi economice. Italianul locuieşte în Alba Iulia de peste 15 ani. Aici a înfiinţat o societate de construcţii, SC Trustul de Construcţii Industriale SRL, care a avut o activitate economică importantă în anii 2000. Italianul mai deţinea la Alba Iulia şi restaurantul Nettuno, folosit de politicienii care administrau oraşul pentru diverse acţiuni mai mult sau mai puţin electorale.

 

În 2007, firma italianului a achiziţonat ”ruinele” fostei fabrici Refractara din Alba Iulia pentru suma de 10 milioane de euro, din care ar fi achitat efectiv doar 2 milioane de euro. La vremea respectivă se susţinea că Ariganello Pasqualino ar fi răspuns, astfel, unei ”rugăminţi” venite din partea primarului Mircea Hava, care şi-a început cariera de inginer în fabrica de cărămizi refractare din Alba Iulia. Afacerea respectivă a însemnat, însă, începutul sfârşitului pentru afacerile italianului şi intrat şi în atenţia organelor de anchetă datorită unor suspiciuni de spălare de bani de ordinul milioanelor de euro. Firma italianului a ajuns în faliment, datorită incapacităţii de a valorifica fabrica şi terenul achiziţionate în 2007, care au fost vândute, ulterior, de un lichidator. Refractara a fost dărâmată integral pentru recuperarea fierului vechi.

 

Ariganello Pasqualino a cochetat în România şi cu fotbalul. În 2014 a fost impus preşedinte al asociaţiei Fundaţia Primăvara Clujană, cea care se ocupă de Centrul de copii şi juniori al Universităţii Cluj, unde i-a luat locul patronului Romprest, Florian Walter. Italianul a deţinut această funcţie până în aprilie 2016.

 

!function(f,b,e,v,n,t,s)if(f.fbq)return;n=f.fbq=function()n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments);if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);

fbq(‘init’, ‘253361638393458’);
fbq(‘track’, „PageView”);(function(d, s, id)
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = „http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5&appId=209742945804238”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More 1288 posts in stiri
Recommended for you
Eurodeputat socialist: Oficialii europeni nu sunt proşti, Guvernul României e cel care dezinformează Bruxelles-ul. Regret ce a făcut ministrul Justiţiei

[ad_1] Reporter RFI: Cum calificaţi propunerea făcută de ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader, de...