Cartea Egipteană a Morților, călătoria prin tenebre spre lumină

Cartea Egipteană a Morților, călătoria prin tenebre spre lumină

[ad_1]

Cartea Egipteană a Morților este formată dintr-un set de papirusuri în care sunt scrise rugăciuni, vrăji și multe sfaturi pentru cel care trece în lumea de dincolo. Textele sunt un fel de ghid privind etapele care trebuie trecute pentru a ajunge într-o altă viață. Cartea era așezată alături de defunct, în camera mortuară.

Textele au fost traduse pentru prima dată în anul 1842, de Karl Richard Lepsius, un cercetător german.
Egiptenii credeau în existența unei alte vieți, într-o altă dimensiune, în care trecerea se realiza prin portaluri. Corpul era mumificat și pregătit pentru veșnicie, pentru trecerea într-o altă lume, unde obstacolele erau depășite prin rostirea unor cuvinte magice.

Există egiptologi care cred că această carte a fost scrisă dintr-o experiență reală care s-a întâmplat autorului.
În fiecare etapă de trecere este implicată o divinitate. Anubis cântărește inima decedatului. Cu cât este mai ușoară cu atât spiritul poate trece mai repede într-o altă lume. Într-o altă etapă, sufletul îl întâlnește pe Osiris, zeul morților, cel care are pielea verde și este însoțit de Isis.

Pentru a trece dincolo de Osiris, zeul tenebrelor, sufletul trebuie să parcurgă un anumit ritual, pentru a nu rămâne blocat în lumea întunericului. Ritualul presupunea și sacrificarea unui animal. Numai în aceste condiții, Osiris permitea trecerea către lumină, către regatul soarelui, patronat de Ra, zeul soarelui.

Marea trecere, o lungă călătorie

Patricia Pearson, jurnalist canadian, este autoarea unei cărți cu privire la viața de apoi. Cartea este scrisă ca urmare a morții tatălui și a surorii sale la un interval de 9 săptămâni.

Pearson susține că înainte cu 72 de ore înainte de deces, muribundul vorbește folosind metafore, privind zborul, trecerea, călătoria.

cartea mortilor 1 - Cartea Egipteană a Morților, călătoria prin tenebre spre lumină

În etapa următoare, muribundul poartă discuții cu sufletele morților apropiați și se pregătește pentru marea trecere care trebuie să se finalizeze cu lumina.

La creștini, primul care a biruit moartea a fost Iisus. Sufletul trebuie să treacă prin cele 20 de vămi, a treia zi de la deces, și trebuie să dea socoteală pentru faptele sale. În a 14 a zi, are loc judecata supremă, iar după 40 de zile, Dumnezeu decide unde se termină călătoria, în lumină sau întuneric.

[ad_2]

Source link

4,0 / 5
Thanks for voting!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *