Home » Medicina-alternativa » Cine poată Mărțișorul primele nouă zile ale lunii martie va avea bucurie to…

Cine poată Mărțișorul primele nouă zile ale lunii martie va avea bucurie to…

[ad_1]

În fiecare an, în ziua de Mărțișor, vechi simbol al primăverii, sunt readuse în atenție datini și obiceiuri vechi, de care este bine să țineți cont.

Iată care sunt cele mai frumoase tradiții!

Apără de forțele malefice

Tradiția spune că femeia care va purta mărțișorul primele nouă zile ale lunii martie va fi fericită și bucuroasă tot anul. De asemenea, mărțișorul este cel care apără de forțele malefice și totodată ține la distanță bolile care pot apărea în următoarele luni ale anului.

Și asta nu e tot pentru că tot firavul mărțișor ține deochiul departe și se spune că este un bun protector împotriva razelor orbitoare ale soarelui. Dacă prindeți șnurul la încheietura mâinii, trebuie să știți că nodul pe care-l faceți este înzestrat, de asemenea, cu funcție protectoare, ținând răul departe.

De 1 martie nu aveți voie să vă certați!

După ce mărțișorul se scoate din piept sau de la mână, nu se aruncă, ci se prinde de ramurile unui pom fructifer pentru a aduce belșug în case. În unele zone ale țării însă, acesta se prinde de coarnele animalelor, la ferestre sau porți.

În ziua de 1 martie, tradiția spune că trebuie consumat vin roșu și nimeni nu are voie să se certe! Pentru ca mărțișorul să aibă puteri deosebite, se prinde în piept la răsăritul soarelui.

Citește aici Legenda mărțișorului: lucruri pe care nu le știi despre ziua de 1 martie

Felicia Iederă

Share on Facebook

loading…

loading…

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

PUBLICITATE

[ad_2]

Source link

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More 26 posts in Medicina-alternativa
Recommended for you
Cosmonauții fantomă ai fostei URSS. Controverse și fapte greu de înțeles

Războiul Rece dintre URSS și SUA nu s-a transformat într-un conflict armat însă, între cele...