Home » stiri » Cine visa la o stabilizare a burselor a primit un duş rece: Convulsiile de pe pieţele de capital con…

Cine visa la o stabilizare a burselor a primit un duş rece: Convulsiile de pe pieţele de capital con…

[ad_1]

vineri, 19:41

Autor:


Ştefan Stan


Convulsiile de pe bursele mondiale au continuat şi vineri, atât în Asia cât şi în Europa, iar acum în Statele Unite. Indicii principalelor pieţe bursiere au avut cea mai proastă săptămână din ultimii 7 ani, iar investitorii deja au început să ”emigreze” spre aur şi yen, văzute ca adapost împotriva volatilităţii.

Speranţele celor care aşteptau semnale de stabilizare a pieţei au fost spulberate la debutul şedinţei de tranzacţionare din SUA. După ce vineri şi în pretranzacţionare indicele S&P 500 a câştigat până la 1,5%, ân numai câteva minute s-a evaporat tot avansul şi a scăzut cu 1,20%, ducând scăderea totală pe săptămâna aceasta la 6%. Indicele Dow Jones a mai pierdut încă 350 de puncte şi a scăzut cu peste 1,35%.

La nivelul curent, indicele Dow este în scădere cu peste 10% faţă de maximul istoric, în timp ce S&P 500 este pe minus cu 9,7%, iar Nasdaq cu 9,2%.

În Europa, indicele FTSE 100 a scăzut cu 1,09%, în timp ce DAX a scăzut cu 1,25% şi CAC 40 cu 1,41%. Indicele care măsoară activitatea pieţei europene de capital, Stoxx 600, a scăzut cu 1,45%.

În Asia, scăderile sunt şi mai abrupte. Bursa din Shanghai a scăzut cu 4,05%, în timp ce Hang Seng a înregistrat un declin de 3,10%, iar Nikkei 225 de 2,32%.

Indicele Dow Jones (US30), al bursei din SUA, cea mai mare economie la nivel mondial, a avut luni o zi „cumplită“ în condiţiile în care în timpul şedinţei de tranzacţionare a scăzut chiar şi cu 1.600 de puncte, cel mai mare declin nominal din istorie, pentru ca pe final să închidă cu minus 4,6%, cel mai abrupt declin din 2011 încoace, adică de la criza da­toriilor în Europa, potrivit presei interna­ţionale.

<script…

[ad_2]

Source link

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More 1296 posts in stiri
Recommended for you
Cosmonauții fantomă ai fostei URSS. Controverse și fapte greu de înțeles

Războiul Rece dintre URSS și SUA nu s-a transformat într-un conflict armat însă, între cele...