Home » stiri » Igor Dodon, despre pericolele pentru securitatea Republicii Moldova

Igor Dodon, despre pericolele pentru securitatea Republicii Moldova

[ad_1]

Preşedintele Igor Dodon consideră că mişcarea unionistă trebuie oprită în conformitate cu legislaţia aşa cum se întâmplă şi în alte state. Şeful statului susţine că guvernarea tace referitor la acest subiect fie pentru că se teme că va deteriora relaţiile bune cu România, fie că joacă pe alocuri cu aceşti unionişti pentru a crea situaţie de conflict. „Eu cred că la momentul actual guvernarea a scăpat situaţia de sub control şi încearcă să oprească acest curs, dar cu „mănuşi albe” nu vor reuşi, trebuie să dea ordine concrete organelor de drept, trebuie să se pronunţe cu o poziţie de stat nu doar la nivel de preşedinte, dar şi de Guvern şi Parlament şi să condamne clar aceste acţiuni”, a menţionat preşedintele.

Referitor la apariţia oficiului NATO, Igor Dodon susţine că acesta a fost deschis în Moldova pentru că majoritatea cetăţenilor moldoveni se pronunţă împotriva Alianţei Nord-Atlantice. Potrivit lui, sarcina acestui oficiu este să îi arate populaţiei că NATO nu înseamnă nimic grav. „Sarcina şi activitatea acestui oficiu este ca într-o anumită perioadă să ajungă la nivelul când majoritatea cetăţenilor moldoveni să fie de acord cu faptul ca Republica Moldova să adere la NATO. Acest lucru este foarte, foarte periculos”, a declarat şeful statului.

Totodată, preşedintele consideră Summit-ul interparlamentar în probleme de securitate „Georgia, Republica Moldova şi Ucraina: Parteneriatul Estic şi provocările de securitate curente”, care va avea loc pe 2 martie la Chişinău, drept încă un pas anti-Rusia din partea Partidului Democrat. Potrivit lui, PDM încearcă prin acest pas să placă americanilor şi europenilor şi să arate cât de hotărât pledează împotriva Rusiei. „Acest summit contravine intereselor naţionale ale Republicii Moldova, contravine opiniei majorităţii cetăţenilor moldoveni”, a menţionat Igor Dodon.

[ad_2]

Source link

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More 1296 posts in stiri
Recommended for you
Cosmonauții fantomă ai fostei URSS. Controverse și fapte greu de înțeles

Războiul Rece dintre URSS și SUA nu s-a transformat într-un conflict armat însă, între cele...