Medicamentul pamantului

Medicamentul pamantului

Medicamentul pamantului

Cea mai buna cura  de dezintoxicare a organismului si prevenire a bolilor este terapia cu argila 
Medicamentul pamantuluiMedicamentul pamantului,Medicamentul pamantului,Medicamentul pamantului,Medicamentul pamantului,Medicamentul pamantului
Medicamentul pamantului
 

     I se mai spune clisa, glie sau huma. Argila e una din bogatiile pe care ni le ofera pamantul, un remediu miraculos care vindeca diferinte afectiuni, chiar si pe cele mai grave. In scrierile vechi, se spune ca Iisus a botezat-o „Ingerul Pamantului“. Acest medicament al  pamantului ne ajuta sa scapam de boli si suferinta, e ieftin si se gaseste din belsug. Puterile profilactice si curative ale argilei tin aproape de miracol, cazurile de vindecare fiind numeroase. In plus, e si un ingredient renumit al frumusetii. Animalele, instinctiv, folosesc lutul pentru dezintoxicare, mai ales primavara. Oamenii au uitat de binefacerile lui. Asa ca, incercati cura cu argila pentru o sanatate naturala, asa cum ne-o recomanda stramosii nostri.

  • Lutul care reda sanatatea

     Fiind bogata in minerale (Fe, Ca, Mg, Al, Si, Na,K), argila are o remarcabila putere de absorbtie a grasimilor si toxinelor. Microelementele continute de argila imbunatatesc activitatea sistemului endocrin. Cuprul stimuleaza secretia fermentilor din ficat, a hormonilor din hipofiza si din pancreas, contribuie la schimbul corect de albumine, grasimi, hidrati de carbon si vitamine. In natura, se gasesc mai multe tipuri de argila: alba, verde, rosie, galbena. Cea alba (caolin) este bogata in magneziu, fier si calciu care ajuta in starile de extenuare si demineralizare a organismului, in anemie, afectiuni de natura oncologica. Argila verde este folosita in tratarea bolilor care apar odata cu inaintarea in varsta, ateroscleroza si tuberculoza. Argila rosie este de mare ajutor in bolile articulatiilor. O valoare deosebita are argila untoasa de culoare albastra. Lutul folosit in terapie este un pamant extrem de fin. Toate argilele folosite in terapia interna sunt extrase de la adincimi mari si din zone nepoluate. Se mai spune ca cea mai buna argila este cea din locurile natale, cu care avem o anumita rezonanta a cimpuluimagnetic. Dar e buna si cea din magazinele naturiste, avizata de Ministerul Sanatatii.

  • Cum preparam bautura cu argila?

     Argila trebuie pastrata in cutii din lemn. Inainte de a fi folosita, trebuie uscata la soare doua-trei zile. Dupa ce a stat la intuneric mii de ani, lutul se reincarca astfel cu energie solara, iar proprietatile lui terapeutice devin si mai puternice. Apoi se piseaza marunt, se trece printr-o sita de metal, se adauga apa calda sau apa cu sare de bucatarie 10%, se amesteca si se incalzeste la baie de aburi. Daca folosim argila din comert, modul de preparare este urmatorul: intr-un pahar de sticla sau o cana de portelan se pun 100-150 ml apa de izvor. Se adauga o lingurita plina cu argila sau un bulgaras de argila de marimea unei nuci mici. Se va dizolva singura. Pregatirea argilei se face din ajun: se lasa de seara pana dimineata, cand se amesteca bine cu o spatula de lemn si se bea rapid foarte tulbure, pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte de masa. Sedimentul (ca un zat de cafea) se arunca. Acest procedeu se repeta de 3 ori pe zi, inaintea meselor importante. Cei care postesc sau nu mananca dimineata sau seara, pot consuma argila linistiti. In timpul curei, nu trebuie consumate grasimi animale, bauturi acidulate, cafea solubila si alcool. Pentru copii, dozele de argila se reduc la jumatate. Cura dureaza 3 saptamani.

  • Remediu pentru numeroase boli

     Ce rol are argila in organism? Argila va absorbi toti microbii din corp, este un dezintoxicant puternic (neutralizeaza chiar si veninul), are proprietati antiseptice, vindecand foarte bine ranile. E si un detergent de exceptie, recomandat mai ales primavara. Actioneaza ca un burete care se imbiba cu toate materiile nocive de pe traiectul digestiv. Curata stomacul, vezica biliara si ficatul, intestinele, rinichii si vezica urinara, pe care le despovareaza de toate reziduurile acumulate pe timpul iernii. Cura de primavara cu argila este cit se poate de binevenita pentru prevenirea si tratarea unor boli ca astenia, anemia, gastrita si bolile de stomac, tensiunea oscilanta. Bronsita se trateaza cu succes cu argila, ingredient care intareste sistemul imunitar si reduce sensibilitatea organismului la factorii agresivi din exterior: poluare, variatii bruste de temperatura si umiditate. Ajunsa in stomac, formeaza un fel de pelicula protectoare, calmind rapid durerile de ulcer si cicatrizind peretii gastrici lezati. In cazul afetiunilor intestinului, in colite, boli ginecologice, pentru spalaturi si clisme, se pun trei-patru linguri de argila intr-un litru de apa, iar inainte de folosire se incalzeste la temperatura corpului. In durerile de dinti sau gingii, argila se amesteca cu pasta de dinti. 


  • Caolinul, remineralizant

    Principala calitate a argilei este bogatia de minerale care imbunatatesc starea generala de sanatate. Fiecare tip de argila are compozitie si proprietati diferite. Argila alba (caolin) contine magneziu, fier si calciu care ajuta in starile de extenuare si demineralizare ale organismului, in anemie, afectiuni de natura oncologica. Este argila frumusetii, fiind intilnita in preparatele pentru ingrijirea pielii. Aceasta argila extrage delicat impuritatile din piele, exfoliind si stimuland circulatia. De asemenea, regenereaza epiderma. Argila alba este potrivita pentru toate tipurile de piele, indiferent daca este grasa, predispusa la pete, normala, sensibila, uscata sau matura. Caolinul favorizeaza eliminarea toxinelor, are efect antiseptic, curata si regenereaza epiderma. Adaugati 60-90 de grame de pudra de argila in apa in care faceti baie si veti obtine o senzatie de relaxare. Amestecata cu apa si aloe, argila alba se aplica direct pe taieturi, arsuri minore, intepaturi de insecte sau iritatii.

  • Argila frantuzeasca amelioreaza durerile

    Argila verde mai poarta numele de argila verde frantuzeasca sau argila de mare si este extrasa din carierele  din Franta si este uscata de soare, 100% naturala si fara miros. Argila verde este un bio-mineral si contine materie vegetala descompusa precum si oligoelemente ca: 45% siliciu, 5,6% aluminiu, 4,4% oxid de fier, 4,2% magneziu. Are o actiune tonifianta, stimuland aportul de sange in celulele lezate. Are si o mare putere de absorbtie a uleiurilor, substantelor toxice si impuritatilor din piele. Argila verde este folosita in tratamentul tenului acneic, precum si pentru a ameliora durerile musculare si articulare, eczemele si arsurile solare. Se poate folosi si pe scalp, pentru a regla secretiile de sebum. Nu este indicata pentru tenurile uscate sau sensibile. Acest tip de argila are proprietati analgezice si antiinflamatorii, fiind benefica in tratamentul artritei si reumatismului. Mai este folosita in tratarea bolilor care apar odata cu inaintarea in varsta, ateroscleroza si tuberculoza.

  • Argila rosie combate anemia

    Argila rosie este de mare ajutor in bolile articulatiilor. Aceasta culoare se datoreaza oxidului de fier si cupru. Este mai putin utilizata in tratamentele faciale, deoarece confera pielii o tenta rosiatica. Dar se poate administra intern, avand astfel efect benefic pentru pielea de tip normal, uscata si sensibila. Prin aportul de fier usor asimilabil, argila rosie combate anemia. Exista o argila de culoare roz, care este de fapt o combinatie in diverse proportii de argila alba si argila rosie. Este un produs mineral natural, cu un continut ridicat de silicon pur. In cosmetica, argila roz este utilizata pentru actiunea sa de dezinfectare si catifelare a tenurilor sensibile sau acneice, precum si a celor imbatranite, avand efect benefic asupra ridurilor. De asemenea, o regasim in produsele dedicate bebelusilor, cu rol in calmarea iritatiilor de scutec. Argila Rhassoul este o argila de calitate, utilizata in Spa-urile rafinate si adusa din Muntii Atlas. In Maroc, timp de 1.400 de ani, a fost utilizata ca balsam pentru piele si ingredient pentru fabricarea sapunului si samponului. Argila Rhassoul are culoare caramizie. Datorita continutului ridicat de minerale, proprietatilor astringente si de absorbtie, e folosita pentru detoxifiere. Testele clinice au aratat ca este eficace pentru elasticitatea pielii, porii astupati si hidratare.

  • Argila albastra romaneasca

    O valoare deosebita are argila untoasa de culoare albastra. Este bogata in saruri de cupru si crom, fiind benefica pentru tenurile grase. Provine din Muntii Rodopi din Bulgaria si este utilizata in masti pentru pielea deshidratata, dar si pentru tenurile acneice si grase. Albeste tenul si amelioreaza ridurile. Sub forma de masti, este potrivita pentru par, ten si corp. Curata de cosuri si puncte negre, albeste tenul, netezeste ridurile, are efect anticelulitic, antibacterian si antistres. Se pare insa ca argila albastra de Riciu (judetul Mures) se afla in acest moment pe primul loc in privinta concentratului de minerale si oligoelemente. Analizele au aratat ca este cea mai pura si eficienta argila albastra din lume. Nu prezinta efecte adverse, iar gama de boli in care e recomandata argila româneasca este imensa: adenom de prostata, arsuri, cancer, leucemie, dermatoze, psoriazis, ciroza, hepatita, ulcer gastroduodenal, gingivite, litiaza renala, osteoporoza, pancreatita, paralizii, nevroze, epilepsie, sinuzita, varice, vergeturi.

  • Argila galbena, antialergica

    Argila galbena are un continut mai mic de oxid de fier, ceea ce o face mai potrivita pentru pielea delicata, predispusa la alergii. Are efect absorbant, exfoliant, tonifiant, cicatrizant. Este utilizata si in masti pentru par normal si fragil. Folosita pe corp, amelioreaza durerile, imbunatateste circulatia, oxigeneaza si tonifica pielea, este eficienta in tratamentul celulitei. Argila Fullers sau argila de piuare are culoare gri-verzuie, fiind utilizata mai ales ca agent de inalbire a pielii. Este compusa in special din aluminiu, siliciu, oxid de fier, oxid de calciu si magneziu. Aceasta argila absoarbe grasimile din piele, fiind recomandata pentru acnee si tenurile grase. Amestecata cu zeama de lamiie strateaza cicatricile. Argila din bentonit este o argila comestibila aparuta in mod natural din sedimente de cenusa vulcanica si contine peste 70 de minerale. Este unul dintre cele mai eficiente si puternice leacuri. Argila din bentonit este utilizata ca supliment intern pentru a ajuta in cazul deficientelor de minerale si ajuta la solubilizarea toxinelor, pentru a fi mai usor de eliminat. Extern, in cataplasme, e folosita pentru impachetare, in baie sau in alte retete pentru ingrijirea pielii. Argila din bentonit are capacitatea de a absorbi toxine, impuritati, metale grele si trateaza anemia, ulcere ale stomacului, diareea, probleme intestinale, hemoroizi.

 

  • Comprese, bai, impachetari

     Argila se mai foloseste si sub forma de alifie, pasta, comprese, cataplasme, balsamuri, dar si sub forma de bai terapeutice sau dizolvata in apa pentru clisme. In cazul afectiunilor cronice, se folosesc compresele calde, iar in cazul abceselor si al supuratiilor, cele reci. Terapia cu argila calda este contraindicata in hemoragii, in circulatia proasta a sangelui, in tumori, tuberculoza, in timpul menstruatiei. Atunci cand este folosita calda, argila nu trebuie fiarta si nici adaugata peste ea apa clocotita, pentru ca in acest fel isi pierde proprietatile terapeutice. Trebuie doar incalzita la 40-60 de grade, la baie de aburi. In tratamentul extern, se pune pe un tifon o lipie din lut groasa de 1-2 centimetri putin mai mare decat partea bolnava. Argila poate fi rece sau calda. Argila calda se aplica pe ficat, plamani, vezica biliara si articulatii. In cazul bolilor de inima sau al contuziilor se pun comprese cu apa in care s-a dizolvat lut. O data, de doua ori pe saptamana, se adauga argila in apa de baie pana devine tulbure. O asemenea baie purifica organismul. In timpul baii, va puteti unge cu argila fata si parul. Pentru bolnavii carora li se recomanda bai de namol, dar nu pot sa ajunga la statiune, se va prepara un terci de argila  in cantitate suficienta pentru a umple o cada sau un butoi. Baia poate fi folosita de mai multe ori, prin adaugare de apa proaspata Durata acestor bai e de 5-10 minute la inceput, apoi de 15-20 de minute.


  • Remediu din antichitate

     Argila a fost folosita ca mijloc terapeutic inca din Egiptul Antic, dar si ca ingredient al frumusetii. Cu ajutorul argilei, egiptenii conservau mumiile. Au fost gasite retete de tratare a diverselor inflamatii externe sau interne, infectiilor, abceselor, tulburarilor intestinale, chiar a sifilisului cu ajutorul argilei. Hipocrate spunea ca argila elimina din organism tot ceea ce este vatamator, iar procesele inflamatoare din tesuturi trec in argila impreuna cu mirosul neplacut. Locuitorii Indochinei inainte de a bea apa de riu, tulburau namolul de pe fundul acestuia. Unele popoare adauga si azi argila in mancare. Lutul este si un conservant extraordinar, ajutand la pastrarea strugurilor, morcovilor, sfeclei, ridichilor in timpul iernii. Ouale cufundate cateva secunde in argila amestecata cu apa si apoi uscate, se pot pastra mai mult de cinci luni.


  •  Atentie la primele efecte!

     Tratamentul cu argila este contraindicat femeilor in perioada ciclului menstrual, precum si in ultimele luni de sarcina. De asemenea, este contraindicat persoanelor care sufera de constipatie acuta. In cursul terapiei cu argila, la unele persoane apar simptome neobisnuite, cum ar fi: oboseala, dureri de cap si muschi asemanatoare celor din timpul gripei, stari subfebrile, greata, senztie de greutate in intestin. Aceste simptome dureaza trei-patru zile, nu mai mult, si arata ca organismul era foarte intoxicat si reactioneaza puternic. Gradat, vom incepe sa ne simtim din ce in ce mai bine si mai usori. Daca dupa patru zile, semnele nu dispar, vom intrerupe cura cu argila si vom urma una cu legume si fructe, dupa care se poate relua tratamentul cu argila.


  • Testul argilei de calitate

     Inainte de a incepe sa folositi argila in scopuri terapeutice, trebuie sa o verificati. Puneti in apa o cantitate mica de argila. Argila buna (grasa, untoasa) se aseaza pe fundul paharului incet, in timp ce argila saraca in minerale, de calitate proasta, se lasa la fundul paharului repede. Pentru tratament, cea mai buna este argila din care dupa ce a fost inmuiata in apa, se poate face un inel care nu se rupe sau se crapa dupa ce s-a uscat.


  • Masca frumusetii

     Femeile care vor sa aiba un ten moale si fin trebuie sa stie ca o masca mai buna decat cea cu argila nu s-a inventat. Lutul se amesteca cu suc de castravete si apa in cantitati egale, se obtine astfel o pasta care se intinde pe fata pentru 10-30 de minute, dupa care se spala. Se aplica o data pe saptamana. Pentru cosuri, argila pudra se amesteca cu ulei de masline. Se mai poate face o masca din argila pudra, din care se va face o pasta cu jumatate apa, jumatate suc de castravete, de rosii sau de struguri. Se tine pe fata intre 15-30 de minute. Astfel, se trateaza acneea, eruptiile, cuperoza, ridurile, punctele negre.-leacuridinplante

Sucurile de fructe și legume curăţă vasele de sânge
Rețete Profesionale pentru slăbit,și pentru menținearea echilibrului corpului nostru
/ 5
Thanks for voting!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *