Scandal la nivel înalt între Germania şi Consiliul European: ‘O atitudine periculoasă’

Scandal la nivel înalt între Germania şi Consiliul European: ‘O atitudine periculoasă’

Scandal la nivel înalt între Germania şi Consiliul European: ‘O atitudine periculoasă’

Scandal la nivel înalt între Germania şi Consiliul European: 'O atitudine periculoasă'
Scandal la nivel înalt între Germania şi Consiliul European: ‘O atitudine periculoasă’

 

Scandal la nivel înalt între Germania şi Consiliul European. Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, a catalogat drept “periculoasă” atitudinea Germaniei faţă de extracomunitari, părând să conteste cotele obligatorii privind distribuirea refugiaţilor şi propunând ţinerea imigranţilor 18 luni în centre speciale, pentru a fi monitorizaţi.

 

Referindu-se la politicile cancelarului german, Angela Merkel, Donald Tusk a declarat: “Unii lideri politici cred că acest val de imigranţi este prea mare pentru a fi oprit. Sunt absolut sigur că putem spune că acest val de imigranţi nu este prea mare pentru a fi oprit. Dar această schimbare de abordare trebuie să fie expresia unui efort comun. Nu trebuie să fie doar abordarea unui singur lider… Cred că trebuie să aşteptăm o schimbare de atitudine, o detaşare de această politică periculoasă pentru aceste vremuri”.

 

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat recent că viitorul Spaţiului Schengen depinde de disponibilităţile statelor UE de a participa la o schemă permanentă de distribuire a refugiaţilor pe baza cotelor obligatorii. România, Cehia, Slovacia şi Ungaria au votat, în Consiliul UE pentru Justiţie şi Afaceri Interne, împotriva sistemului de relocare a imigranţilor conform unor cote obligatorii, dar schema a fost aprobată prin sistemul majorităţii calificate.

[ratingwidget_toprated type=”posts” created_in=”all_time” direction=”ltr” max_items=”3″ min_votes=”1″ order=”DESC” order_by=”votes”]

Donald Tusk a declarat, într-un interviu acordat ziarului The Guardian, că nu există o majoritate a statelor europene favorabilă cotelor obligatorii privind distribuirea refugiaţilor. “Nu există nicio majoritate în Europa în privinţa următoarei etape de relocare a refugiaţilor. Şi nu doar din cauza ţărilor central şi est-europene; sunt şi alte ţări”, a spus preşedintele Consiliului European.

 

“Toate statele membre vor fi pregătite pentru o mai mare solidaritate doar dacă vor observa o înclinaţie mai mare a Uniunii Europene spre protejarea frontierelor externe”, a subliniat Tusk.

“Iar problema nu este doar reducerea fluxului de imigranţi. Nu trebuie să ignorăm securitatea. Pentru monitorizarea imigranţilor şi refugiaţilor este necesar mai mult de un minut în care să fie luate amprentele digitale. În legislaţia internaţională şi în cea europeană avem regula celor 18 luni pentru monitorizare. Imigranţii pot şi trebuie reţinuţi atât timp cât este necesar”, a explicat Tusk conform mediafax.

loading…

//

/ 5
Thanks for voting!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *