UE : Șomajul scade, ocuparea forţei de muncă a atins cel mai ridicat nivel

[ad_1]

“Economia Europei este din nou în creştere. Cu peste 236 de milioane de persoane încadrate în muncă, ocuparea forţei de muncă în UE a atins cel mai înalt nivel înregistrat vreodată. În ceea ce priveşte şomajul, acesta se află în continuă scădere. Ar trebui să valorificăm la maximum această dinamică economică pozitivă, astfel încât să putem pune în practică, pentru cetăţeni, drepturile noi şi mai eficace stabilite în cadrul Pilonului european al drepturilor sociale: condiţii de muncă echitabile, un acces egal la piaţa forţei de muncă şi o protecţie socială decentă. A sosit momentul să ne asigurăm că toţi cetăţenii şi lucrătorii pot beneficia de aceste evoluţii pozitive de pe piaţa forţei de muncă”, a declarat Marianne Thyssen, comisarul pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale, competenţe şi mobilitatea forţei de muncă. 

În comparaţie cu anul precedent, ocuparea forţei de muncă din UE a crescut cu 1,7%, ceea ce corespunde unui număr suplimentar de patru milioane de persoane încadrate în muncă, dintre care 2,7 milioane în zona euro. Locurile de muncă permanente şi cu normă întreagă sunt principalii factori care au contribuit la această creştere. 

Între cel de-al treilea trimestru din 2016 şi cel de-al treilea trimestru din 2017, numărul angajaţilor cu contracte permanente a crescut cu 2,8 milioane, ceea ce reprezintă o creştere de trei ori mai mare decât creşterea numărului de angajaţi cu contracte temporare (900.000). Numărul de lucrători cu normă întreagă a crescut cu aproximativ trei milioane, până la 181 de milioane, în timp ce numărul de lucrători cu fracţiune de normă a crescut cu aproximativ 300.000, până la 42,7 milioane. 

Rata ocupării în UE în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 şi 64 de ani a crescut în mod constant în ultimii trei ani, ajungând la 72,3% în cel de-al treilea trimestru al anului 2017, respectiv cel mai ridicat nivel atins vreodată. Cu toate acestea, rămân în continuare disparităţi semnificative între statele membre. Ratele naţionale de ocupare a forţei de muncă au variat între 58% în Grecia şi 82% în Suedia. 

!function (f, b, e, v, n, t, s) {
if (f.fbq)
return;
n = f.fbq = function () {
n.callMethod ?
n.callMethod.apply(n, arguments) : n.queue.push(arguments)
};
if (!f._fbq)
f._fbq = n;
n.push = n;
n.loaded = !0;
n.version = ‘2.0’;
n.queue = [];
t = b.createElement(e);
t.async = !0;
t.src = v;
s = b.getElementsByTagName(e)[0];
s.parentNode.insertBefore(t, s)
}(window,
document, ‘script’, ‘https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);
fbq(‘init’, ‘1675896082650329’); // Insert your pixel ID here.
fbq(‘track’, ‘PageView’);
(function (d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id))
return;
js = d.createElement(s);
js.id = id;
js.src = “http://connect.facebook.net/ro_RO/all.js#xfbml=1&appId=148257132177935&version=v2.4”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

[ad_2]

Source link

/ 5
Thanks for voting!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *