Home » stiri » VIDEO Poliţiştii din Buzău au prins gaşca ”schiorilor” care spărgeau autoturisme

VIDEO Poliţiştii din Buzău au prins gaşca ”schiorilor” care spărgeau autoturisme 

Din cercetări a reieşit faptul că, în nopţile de 4 spre 5 ianuarie şi 11 spre 12 februarie 2018, trei tineri din Şarânga, cu vârste cuprinse între 16 şi 20 de ani, s-ar fi deplasat cu o maşină, în Buzău, de unde ar fi sustras, din autoturisme, bunuri în valoare de aproximativ 2.500 de lei.

 

Folosindu-se de mănuşi şi măşti de schi, pentru a nu fi recunoscuţi, ar fi sustras componente exterioare de la două autoturisme şi ar fi pătruns în interiorul altor saşe, de unde ar fi furat bunuri precum aparate radio CD, staţii de emisie recepţie, extinctoare şi altele. 

 

În urma activităţilor specifice desfăşurate de poliţişti, cei în cauză au fost depistaţi ieri, 20 februarie, pe raza localităţii Şarânga. Astfel, au fost recuperate bunurile sustrase, în proporţie de 90%.

 

Poliţiştii au dispus reţinerea bănuiţilor pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. În cauză, s-a întocmit dosar penal, în care poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

 

 

Pentru a preveni astfel de situaţii neplăcute, luaţi nişte măsuri de precauţie!

 

Nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare (genţi, serviete, portofele, telefoane mobile, sisteme de navigaţie GPS).

 

Portierele autoturismului trebuie încuiate, chiar dacă lipsiţi doar câteva minute, iar actele nu trebuie lăsate în maşină. Închideţi complet toate geamurile.

 

Instalaţi un sistem de alarmă pe autoturism. Vă este folositor şi împotriva furtului autoturismului.

Dacă totuşi se întâmplă să aveţi parte de o astfel de situaţie neplăcută, în care aţi găsit maşina spartă, primul lucru pe care îl faceţi este să sunaţi la Poliţie. Nu atingeţi autoturismul, pentru a nu distruge eventuale probe ce-i pot conduce pe poliţişti către autor.

 Source link

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More 1288 posts in stiri
Recommended for you
Eurodeputat socialist: Oficialii europeni nu sunt proşti, Guvernul României e cel care dezinformează Bruxelles-ul. Regret ce a făcut ministrul Justiţiei

[ad_1] Reporter RFI: Cum calificaţi propunerea făcută de ministrul român al Justiţiei, Tudorel Toader, de...