Home » stiri » Vinurile Purcari au reuşit să obţină 186 mil. lei deşi pieţele bursiere au avut o săptămână de coşma…
Eleva din Constanţa la Casa Albă

Vinurile Purcari au reuşit să obţină 186 mil. lei deşi pieţele bursiere au avut o săptămână de coşma…

[ad_1]

Finanţe personale

astăzi, 00:07

Autor:


Liviu Popescu

Producătorul de vinuri Purcari (WINE) a încheiat cu succes oferta de listare la bursa de la Bucureşti în pofida turbulenţelor de pe pieţele de capital din toată lumea. Ultima săptămână a adus corecţii importante de la New York la Frankfurt sau Paris. Bursa de la Bucureşti a postat o scădere de circa 3%. Purcari vine la bursă astfel în­tr-o pe­rioa­dă dificilă pentru pieţele de capital, cu investi­to­rii po­zi­ţionaţi la vânzare. Preţul pe acţiune la Purcari este de 19 lei, ceea ce ridică oferta de vânzare la 186 mil. lei şi o capitalizare de piaţă de 380 mil. lei.

Producătorul Purcari vine pe segmentul principal al bur­sei româneşti, fiind primul jucător din domeniu care se listează.

Compania ar urma să intre la tranzacţionare pe 14 februarie, cu o capitalizare de 380 mil. lei, adică de 10,7 ori nivelul EBITDA (EV/EBITDA) şi un nivel al indicatorului P/E de 12,29, potrivit unei analize a Prime Transaction.

Spre comparaţie dacă oferta ar fi fost închisă la preţul maxim, cel de 28 de lei, P/E ar fi fost de 18,12 iar EV/EBITDA de 14,8.

Grupul Purcari a avut venituri de 106,76 milioane lei în 2016, în creştere cu aproape 50% faţă de anul precedent. Totodată, în primele nouă luni din 2017, Purcari a raportat vânzări de 94,5 milioane lei.

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) – vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel….

[ad_2]

Source link

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More 1296 posts in stiri
Recommended for you
Cosmonauții fantomă ai fostei URSS. Controverse și fapte greu de înțeles

Războiul Rece dintre URSS și SUA nu s-a transformat într-un conflict armat însă, între cele...