Home » Conspiratii » Islamistul britanic Umar Haque, găsit vinovat că voia să recruteze „o armat…

Islamistul britanic Umar Haque, găsit vinovat că voia să recruteze „o armat…

[ad_1]

Umar Haque le-a arătat unor copii cu vârste cuprinse între 11 şi 14 ani, la ore de religie pe care nu era abilitat să le susţină, înregistrări video ale unor decapitări şi alte videoclipuri de propagandă jihadistă foarte violente.

„Planul său era să înfiinţeze o armată de copii care să participe la numeroase atacuri teroriste la Londra“, a declarat Dean Haydon, şeful unităţii antiteroriste din cadrul poliţiei londoneze.

Umar Haque a încercat să recruteze în acest scop 110 copii, într-o mică şcoală coranică privată, dar şi într-o şcoală coranică cu legături cu o moschee din estul capitalei britanice.

Din acest total, 35 de copii sunt monitorizaţi în prezent de servicii sociale şi autorităţi. Şase dintre ei au depus mărturie în procesul lui Haque.

Umar Haque a decis să treacă la fapte după atentatul din martie 2017, pe podul de la Westminster, unde Khalid Masood a intrat cu maşina în pietoni, a ucis patru persoane şi a înjunghiat mortal un poliţist, în faţa sediului Parlamentului.

Haque a discutat cu unul dintre colegii săi de la moschee, Abuthaher Mamun, în vârstă de 19 ani, despre mijloacele prin care să comită un atentat cu o maşină-capcană.

El şi-a obligat elevii să se „bucure“ de atentatul de pe podul de la Westminster.

„El voia să pregătească copiii de martiriu“, a declarat Dean Haydon, adăugând că elevii erau „paralizaţi de frică“ şi nu au îndrăznit să le spună celorlalţi profesori sau părinţilor, deoarece Haque i-a ameninţat.

[ad_2]

Source link

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More 517 posts in Conspiratii
Recommended for you
Peste 23.000 de locuri de muncă vacante la nivel naţional, cele mai multe î…

[ad_1] Mai puţin de o sută de locuri de muncă disponibile sunt în judeţele Giurgiu,...