Home » stiri » VIDEO Protest la Cotroceni, condus de Liviu Pleşoianu. Manifestanţii au adus portocale şi au susţinu…

VIDEO Protest la Cotroceni, condus de Liviu Pleşoianu. Manifestanţii au adus portocale şi au susţinu…

[ad_1]

UPDATE 18.50 Mitingul anti-prezidenţial condus de Liviu Pleşoianu în faţa Palatului Cotroceni s-a încheiat.

La manifestaţie au participat aproximativ 100 de persoane care au scandat „Iohannis şi DNA au distrus Justiţia” sau „DNA, fără cucuvea”.

FOTO Inquam

UPDATE 18.25 Manifestanţii din cele două tabere stau pe trotuare diferite şi sunt supravegheaţi de jandarmi. Membrii grupului #Rezist ţin discursuri la portavoce adresate celor de peste stradă. Printre altele, le cer, pe un ton civilizat, să justifice de ce au ales să participe la protestul anti-prezidenţial.

Lideri ai grupului pro-Iohannis prezent la manifestaţia din faţa Palatului Cotroceni le reproşează jandarmilor că protestatarii conduşi de Liviu Pleşoianu scandează lozinci fără a fi sancţionaţi, în condiţiile în care protestul lor nu este autorizat.

Mai multe echipaje de poliţie şi jandarmi sunt la faţa locului, având loc îmbrânceli.

Parlamentarul Liviu Pleşoianu a declarat în direct pentru Antena 3 că vrea să tragă un semnal de alarmă, prin prezenţa în faţa Palatului Cotroceni, „faţă de cât de toxice sunt portocalele de la Ploieşti”.

FOTO Inquam

„Am venit să dau un semnal, în calitate de român şi de om, nu de membru al partidului din care fac parte. Noi nu suntem o ţară normală la cap. În plan extern se va vorbi despre românii domnului Iohannis, care o apăra pe doamna Kovesi. Dacă nu ne exprimăm mai mulţi, fără frică, o să ajungem să ne exprimăm pe la colţuri, ca înainte de 1989. Mă interesează ca în ţara asta să se revină la normalitate. Domnul Iohannis a spus că nu a ascultat acele probe audio care au fost difuzate duminică seara, a spus că nu a citit nici stenogramele ca urmare a probelor audio, în acelaşi timp s-a pronunţat că este o încercare jalnică a unor penali. Întrebarea este foarte simplă pentru nişte oameni dotaţi cu logică din această ţară: dacă nu ai citit stenogramele, dacă nu ai urmărit probele audio, atunci cum te exprimi, de unde ştii despre ce vorbeşti“, a spus Pleşoianu în direct pentru Antena 3.

Parlamentarul social-democrat a vorbit şi despre anunţul făcut de ministrul Justiţiei cu privire la raportul referitor la DNA.

FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

„Este o chestiune ilogică să vii de urgenţă din Japonia, după care ne anunţi că ne vei anunţa. Este absolut aberant din punctul meu de vedere. Singura decizie normală pe care poate să o ia un ministru al justiţiei, oricare ar fi el în această ţară, este să solicite revocarea doamnei Kovesi şi a domnului Lazăr”, a adăugat Liviu Pleşoianu (foto sus).

La protestul intitulat ”Eu merg la portocale participă în jur de 50 de persoane care scandează lozinci împotriva preşedintelui Klaus Iohannis. Manifestanţii au portocale „bune, nu de la Ploieşti”, făcându-se aluzie la procurorul DNA Mircea Negulescu, zis „Portocală”.

La protestul de la Cotroceni s-au adunat câţiva zeci de oameni, printre care şi fostul colonel SRI Daniel Dragomir, cel care, tot în cursul zilei de duminică, 17 februarie, a organizat o conferinţă de presă pentru a anunţa că lansează iniţiativa civică România 3.0, el susţinând că românii sunt ”arestaţi de o putere ascunsă, ilegitimă şi abuzivă care, recurgând la subversiune, şantaj, ameninţări, determină deciziile politice, subminând astfel mecanismele democratice stabilite de Constituţie şi de legile ţării”.

Daniel Dragomir a precizat că nu este vorba despre numărul de manifestanţi care ies în faţa Palatului Controceni, ci despre mesajul pe care aceştia doresc să-l transmită.

În faţa Palatului Cotroceni au ajuns şi câţiva oameni care spun că se află acolo pentru susţinerea preşedintelui Iohannis. Printre aceştia se află şi Mălin Bot, unul dintre cetăţenii mediatizaţi în urma protestelor antiguvernamentale organizate în faţa Palatului Victoria.

FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Imagini din aceeasi galerie

Distribuie imaginea

!function(f,b,e,v,n,t,s){if(f.fbq)return;n=f.fbq=function(){n.callMethod?
n.callMethod.apply(n,arguments):n.queue.push(arguments)};if(!f._fbq)f._fbq=n;
n.push=n;n.loaded=!0;n.version=’2.0′;n.queue=[];t=b.createElement(e);t.async=!0;
t.src=v;s=b.getElementsByTagName(e)[0];s.parentNode.insertBefore(t,s)}(window,
document,’script’,’https://connect.facebook.net/en_US/fbevents.js’);

fbq(‘init’, ‘253361638393458’);
fbq(‘track’, „PageView”);(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = „http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.5&appId=209742945804238”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

[ad_2]

Source link

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More 1296 posts in stiri
Recommended for you
Cosmonauții fantomă ai fostei URSS. Controverse și fapte greu de înțeles

Războiul Rece dintre URSS și SUA nu s-a transformat într-un conflict armat însă, între cele...