Cosmonauții fantomă ai fostei URSS. Controverse și fapte greu de înțeles

Cosmonauții fantomă ai fostei URSS. Controverse și fapte greu de înțeles

Războiul Rece dintre URSS și SUA nu s-a transformat într-un conflict armat însă, între cele două puteri a fost și este o mare rivalitate. Până în anul 1972, câmpul de luptă dintre cele două mari puteri a fost spațiul cosmic.

În anul 1957, sovieticii trimit primul satelit pe orbită. În anul 1961, Iuri Gagarin este oficial, primul om care a ajuns în spațiu. Succesul sovieticilor ascundea câteva adevăruri dramatice.

Ambițiile Kremlinului erau puternice, iar dramele care se produceau în spatele acestei concurențe trebuiau ascunse.

În anul 1960, o rachetă sovietică a luat foc pe platforma de lansare. 73 de persoane și-au pierdut viața. În anul 1961, un cosmonaut și-a pierdut viața într-o capsulă de antrenament.

În anul 1967, un alt cosmonaut și-a pierdut viața după ce parașuta capsulei spațiale nu s-a deschis. Chiar și Gagarin și-a pierdut viața în timpul unui antrenament.

Robert Heilein se afla în anul 1960 în URSS. El avea să scrie despre o întâmplare care a fost ținută secret mulți ani. În acel an, o capsulă numită Korabli Sputnik 1 a suferit o defecțiune după ce sistemul de ghidare a direcționat-o greșit. Capsula a fost abandonată pe orbita Pământului. Cel puțin un cosmonaut și-a pierdut viața.

Un SOS misterios

În anul 1960, doi frați italieni au monitorizat transmisiile programului spațial sovietic. Ei au reperat un SOS în codul Morse care provenea de la o navă sovietică. Pe baza transmisiunilor, italienii și-au dat seama că nava se îndepărta de Pământ, în loc să rămână pe orbită.

Cosmonauții fantomă - Cosmonauții fantomă ai fostei URSS. Controverse și fapte greu de înțeles

În una dintre înregistrări se aude o voce de femeie care spunea în limba rusă că vede flăcări în jurul ei.
În anul 1971, sovieticii aveau să înregistreze o nouă dramă. Trei cosmonauți au murit într-un modul din cauza decompresiei.

Toți cosmonauții care au zburat în cosmos înaintea lui Izuri Gagarin sunt numiți cosmonauți fantomă. Oficial, ei nu au existat.

[ad_2]

Source link